EUROBASKET

Μάλτα και Αρμενία στον τελικό του EuroBasket μικρών κρατών

Μάλτα και Αρμενία στον τελικό του EuroBasket μικρών κρατών
FIBA

Παίκτης της Αρμενίας έβαλε 10 τρίποντα (!) και την οδήγησε στον τελικό του EuroBasket μικρών κρατών, στον οποίο θα παλέψει με την οικοδέσποινα Μάλτα. Ανδόρα και Αζερμπαϊτζάν στον μικρό τελικό, Γιβραλτάρ και Σαν Μαρίνο για την πέμπτη θέση.

Την ευκαιρία να κατακτήσουν το EuroBasket μικρών κρατών θα έχουν την Κυριακή (3/7) η Μάλτα και η Αρμενία, μετά από τις νίκες τους επί του Αζερμπαϊτζάν και της Ανδόρας αντίστοιχα.

Η Μάλτα επικράτησε με 59-52 του Αζερμπαϊτζάν με τον Σαμουέλ Ντεγκουάρα (18 πόντοι, 13 ριμπάουντ), τον Νέλσον Κάλερ (14 πόντοι, 16 ριμπάουντ) και τον Τεβίν Φαλζόν (16 πόντοι, 11 ριμπάουντ) να κάνουν τη διαφορά, την ώρα που ο Ορχάν Χατσιγεβά (17 πόντοι, 11 ριμπάουντ) ήταν ο κορυφαίος των ηττημένων.

Η Αρμενία, από την άλλη, συνέτριψε με 93-66 την Ανδόρα, με τον Κρις Τζόουνς (πέρυσι Βιλερμπάν, την ερχόμενη σεζόν Βαλένθια) να έχει 24 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ και τον Άλμπερτ Τατεβοσιάν να βάζει 35 πόντους από 2/2 δίποντα και 10/16 τρίποντα (!) σε 29:50. Κορυφαίος των ηττημένων ήταν με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ ο Γκιγέμ Κολόμ.

Ανδόρα και Αζερμπαϊτζάν θα παίξουν στον μικρό τελικό, ενώ Γιβραλτάρ και Σαν Μαρίνο θα παλέψουν για την πέμπτη θέση. Το τουρνουά διεξάγεται στην Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ