EUROLEAGUE

Μάχη Ερυθρού Αστέρα - Παρτίζαν για τον Φιλίπ Πετρούσεβ

Ο Φιλίπ Πετρούσεβ σε φάση από αγώνα του Πανεπιστημίου Γκονζάγκα στο NCAA
Ο Φιλίπ Πετρούσεβ σε φάση από αγώνα του Πανεπιστημίου Γκονζάγκα στο NCAA 2020 AP PHOTO/YOUNG KWAK

Ερυθρός Αστέρας και Παρτίζαν ψάχνουν έναν καλό ψηλό και ο Φιλίπ Πετρούσεβ, αναγκασμένος να μείνει για τουλάχιστον μία σεζόν στην Ευρώπη, έχει γίνει ο μεγάλος τους στόχος.

Δύο σχεδόν ημέρες μετά από το... φιάσκο στο NBA Draft 2021, δύο σχεδόν ημέρες μετά από την κατρακύλα του στο νούμερο 50, ο Φιλίπ Πετρούσεβ συνεχίζει επί αμερικανικού εδάφους τη δουλειά χωρίς να γνωρίζει που θα παίξει τη σεζόν 2021/22. Οι Σίξερς, η ομάδα που τον επέλεξε, δεν τον υπολογίζει τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο με αποτέλεσμα ο νεαρός σέντερ που έκανε θραύση με τη Μέγκα να είναι αναγκασμένος να μείνει στην Ευρώπη ενώ είχε στο μυαλό του αποκλειστικά το ΝΒΑ.

Ο ατζέντης του Πετρούσεβ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, είχε δηλώσει προ εβδομάδων ότι δεν υπήρχαν επαφές με ευρωπαϊκά clubs και είχε προσθέσει την ατάκα "ελπίζω και να μην υπάρξουν" καθώς ήθελε να δει τον παίκτη του στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου μπάσκετ, τώρα όμως πρέπει να του βρει στέγη για τουλάχιστον μία σεζόν ώστε εκείνος να βελτιωθεί μέσα από πιο έντονο ανταγωνισμό σε σχέση με εκείνον που έζησε ως μέλος της Μέγκα.

Πληροφορίες από τη Σερβία αναφέρουν πως έχει ξεσπάσει "πόλεμος" ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν για τον νεαρό μπασκετμπολίστα, με τους ερυθρόλευκους να έχουν στο ρόστερ τους τον Όγκνιεν Κούζμιτς και να μην έχουν προχωρήσει σε άλλη προσθήκη στη θέση του σέντερ και την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να έχει τους ΛεΝτέι - Μόσλι και να ψάχνει έναν ακόμη πρωτοκλασάτο ψηλό για να γεμίσει τη φροντ λάιν της. Η συμμετοχή στη EuroLeague είναι ένας παράγοντας που μπορεί να κάνει τη διαφορά για τον Πετρούσεβ, από την άλλη όμως η προοπτική της δουλειάς υπό το βλέμμα του Ομπράντοβιτς είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για την απόφασή του.

Στη σεζόν 2020/21 ο 21χρονος ψηλός είχε 23.6 πόντους (58% στα συνολικά σουτ, 42% στο τρίποντο, 74% στις βολές), 7.6 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και 28.5 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης στην ABA Liga, ενώ έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του στο προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου, στο οποίο η Σερβία απέτυχε να κλειδώσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

TAGS EUROLEAGUE EUROCUP NBA ΣΙΞΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ