ΠΑΟΚ

Λυκογιάννης: "Το συζητάγαμε όλη την εβδομάδα ότι έπρεπε να τους βγάλουμε τα συκώτια"

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης INTIME

Για την απίστευτη πίεση που έπρεπε να ασκήσει ο ΠΑΟΚ στην Γαλατάσαραϊ μίλησε ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Άρης Λυκογιάννης που στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα ήταν για πρώτη φορά πλήρης.

Εμφανώς ικανοποιημένος με την εικόνα του ΠΑΟΚ και τη νίκη με 81-74 απέναντι στην Γαλατάσαραϊ εμφανίστηκε ο προπονητής της ομάδας, Άρης Λυκογιάννης που στάθηκε στην προετοιμασία των παικτών του όλη την εβδομάδα και στην ασφυκτική πίεση που θα έπρεπε να ασκήσει στην τουρκική ομάδα.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, ο Λυκογιάννης δεν θα μπορούσε παρά να μην είναι χαρούμενος βλέποντας την ομάδα του να είναι πλήρης για πρώτη φορά μετά από καιρό.

Για το ματς με την Γαλατάσαραϊ ανέφερε: "Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, θεωρώ πως σήμερα ένα πολύ καλό και σταθερό παιχνίδι. Είναι σημαντικό ότι ήμασταν πρώτη φορά όλοι μαζί και ακόμα πιο σημαντικό ότι είχαμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να προετοιμαστούμε μιας και είχαμε ρεπό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γνωρίζαμε πως θα είναι κουρασμένη η Γαλατάσαραϊ από το ματς με την Εφές και τους πιέσαμε στην μπάλα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά κυρίως στην άμυνα στα τρία τελευταία δεκάλεπτα, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, βάλαμε κρίσιμα καλάθια και νομίζω κερδίσαμε δίκαια.

Η ομάδα δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι της, είχε σημαντικές απουσίες το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Φάνηκε σήμερα πως οι υγιείς παίκτες μπορούν να μας βοηθήσουν. Και ο Καμπερίδης έδωσε ενέργεια και ο Κάρτερ ήταν σημαντικός. Αγωνιστήκαμε σχεδόν ένα μήνα όχι πλήρεις, ζητήσαμε παραπάνω ευθύνες που έχουν άλλο ρόλο στην ομάδα. Στο ματς με το Λαύριο είχαμε άθλια εικόνα, στα υπόλοιπα τα παλέψαμε.Τα χάσαμε στο τέλος λόγω απουσιών, λαθών, λεπτομερειών. Το σημαντικό είναι να έχουμε κοντή μνήμη. Όπως διαχειριστήκαμε αυτά τα αποτελέσματα μεταξύ μας, έτσι πρέπει να κάνουμε και τώρα. Ανεξάρτητα με το τι λέγεται έξω εμείς είμαστε πολύ καλά στην ομάδα. Να χαρούμε τη νίκη σήμερα και να επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι στο Περιστέρι".

Για την πίεση που έπρεπε να ασκήσει ο ΠΑΟΚ στην Γαλατάσαραϊ και την προετοιμασία της εβδομάδας: "Συζητούσαμε όλη τη βδομάδα ότι πρέπει να τους βγάλουμε τα συκώτια και πως αν δεν έχουμε ξεκάθαρο transition πρέπει να κυκλοφορήσουμε την μπάκα στην επίθεση. Να τους τρέξουμε, να τους εξαντλήσουμε και νομίζω πως το πετύχαμε στο απόλυτο. Δεν υπάρχει… σούπερμαν. Κανείς δεν μπορεί να νικήσει την κούραση. Έπαιξαν οι Αμερικανοί τους πάνω από 30 λεπτά με την Εφές. Κάναμε τη δουλειά μας, παίξαμε και σωστά και αν είχαμε αυτοπεποίθηση και εύστοχοι στην αρχή, μπορεί να μη χρειαζόταν ένα τόσο μεγάλο comeback.

Πάντα θα παλεύουμε να γυρίσουμε ένα παιχνίδι, το κάναμε με τη Νίμπουρκ. Το σημαντικό είναι να δίνεις το 100%, αυτό αξιολογήθηκε από τον κόσμο και χειροκρότησε την ομάδα. Την στήριξε, την βοήθησε και σήμερα ήρθε κοντά μας πιο δίκαια και είμαστε διπλά ευχαριστημένοι".

Για την κατάσταση στον όμιλο που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ και για την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη: "Είναι ανοιχτός όμιλος. Κάθε ομάδα έχει άλλα χαρακτηριστικά, μπορεί ο καθένας να κερδίσει οποιονδήποτε. Λόγω ποιότητας η Γαλατάσαραϊ έχει ένα προβάδισμα για να πάρει την πρώτη θέση.

Αισθάνομαι πολύ όμορφα, η νίκη είναι ωραίο συναίσθημα. Οι καλές στιγμές στη ζωή ενός προπονητή είναι πολύ λιγότερες από τις καλές. Η νίκη διαρκεί λίγο. Κερδίσαμε, χαιρόμαστε και πάμε παρακάτω".

TAGS ΠΑΟΚ BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ