ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ

Λούκα Ντόντσιτς: Τα τρία buzzer-beater του Σλοβένου στο NBA είναι (σχεδόν) από το ίδιο σημείο

Ο Λούκα Ντόντσιτς πανηγυρίζει
Ο Λούκα Ντόντσιτς πανηγυρίζει 2021 MATT STRASEN/AP PHOTO

Ο Λούκα Ντόντιτς ήταν για άλλη μία φορά μαγικός απέναντι στους Σέλτικς και με δικό του απίθανο buzzer-beater χάρισε τεράστια νίκη στους Μάβερικς. Τρία είναι συνολικά τα νικητήρια σουτ στην καριέρα του Σλοβένου σταρ στο ΝΒΑ και όλα τους είναι σχεδόν από το ίδιο -αγαπημένο του- σημείο.

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι μαγεία, εξ ου και το ψευδώνυμο "Luka Magic" που του έχουν δώσει. Είναι ο παίκτης που θα έχει τη μπάλα για τους Μάβερικς όταν αυτή "καίει" και εκείνος που -όπως έχει αποδειχθεί- θα πάρει το τελευταίο κρίσιμο σουτ. Και όχι άδικα.

Ο Σλοβένος σταρ των Μάβερικς έκανε τα μαγικά του για ακόμα μία φορά με θύμα του τους Σέλτικς τους οποίους εκτέλεσε με εξωπραγματικό buzzer-beater από τις 45 μοίρες, χαρίζοντας τη νίκη στο Ντάλας.

Το συγκεκριμένο σημείο φαίνεται να είναι από τα αγαπημένα του Λούκα Ντόντσιτς καθώς όλα τα buzzer-beater που έχει σημειώσει στο ΝΒΑ (τρία στον αριθμό) είναι σχεδόν από το ίδιο σημείο, με τελευταίο αυτό στο Ντάλας στη νίκη των Μάβερικς με 107-104.

Το προηγούμενο είχε επιτευχθεί στο τέταρτο ματς των playoffs το 2020 εκεί όπου οι Μάβερικς είχαν επικρατήσει των Κλίπερς με 135-133 στην παράταση χάρη στο συγκεκριμένο buzzer-beater τρίποντο του Ντόντσιτς που πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο από τον ίδιο όσο και από τον πάγκο των Μάβερικς.

Το τρίτο και τελευταίο του ήταν κόντρα στους Γκρίζλις τον Απρίλιο του 2021, όταν με ένα ασυνήθιστο -για άλλους- τρίποντο floater χάρισε ακόμα μία νίκη στους Μάβερικς την τελευταία στιγμή.

TAGS ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ