ΕΣΑΚΕ

Λιόλιος: "Όλοι φωνάζουν και φωνάζουμε για την διαιτησία, το θέμα θα λυθεί, αρκεί να υπάρχει εμπιστοσύνη"

Ο Βαγγέλης Λιόλιος
Ο Βαγγέλης Λιόλιος INTIME

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, δεσμεύτηκε ότι το θέμα της διαιτησίας στο ελληνικό μπάσκετ θα λυθεί αρκεί να υπάρχει εμπιστοσύνη, ενώ τόνισε ότι θέλει κριθεί αυστηρά, αλλά όχι άδικα.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε στην παρουσίαση της Stoiximan Basket League της σεζόν 2021/22 και επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι στα δικά του μάτια δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στις εκλογές της ΕΟΚ, αφού όλο πρέπει να δουλέψουν μαζί.

Ο νέος Πρόεδρος της ΕΟΚ τόνισε ότι περιμένει πλέον να έχει μία αρμονική - και ισότιμη - σχέση, ώστε το ελληνικό μπάσκετ να ανέβει ξανά ψηλά, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα λυθεί το θέμα της διαιτησίας. Για να συμβεί όμως αυτό θα χρειαστεί να υπάρχει εμπιστοσύνη.

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Λιόλιος δήλωσε:

"Είναι πολύ περίεργο να έρχομαι και να μιλάω σε εσάς γιατί αισθάνομαι ένας από εσάς και είμαι ένας από εσάς. Είμαι ένας άνθρωπος που αγάπησε και αγαπάει το μπάσκετ. Ξεκίνησα από χαμηλά και από τις 12 του μηνός έχω την χαρά, την τιμή και την ευθύνη να είμαι ο Πρόεδρος της ΕΟΚ.

Από την πρώτη στιγμή που έμαθα τα αποτελέσματα, η χαρά κράτησε 10 λεπτά. Μετά μπήκε μέσα η ευθύνη. Διαδέχθηκα έναν σπουδαίο άνθρωπο, χάρη στον οποίο ασχοληθήκαμε όλοι με το μπάσκετ και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Πράγματι ζήσαμε μία ανωμαλία. Στις 12 του μηνός έγιναν εκλογές, στις 13 είχα νέες εκλογές και όλα τα σωματεία που εκπροσωπώ μου είπαν ένα πράγμα: Μην κάνεις πίσω. Και εγώ απάντησα ότι δεν θα κάνω πίσω.

Το "δεν θα κάνω πίσω" είχε μία βασική αρχή. Το μπάσκετ δεν χωρίζεται σε πρόγραμμα ή κατηγορίες. Είναι ενιαίο και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε. 13 του μηνός κέρδισε το ελληνικό μπάσκετ. Δεν έχασε κανείς. Δεν με ενδιαφέρει ποιος ήταν μαζί μου. Πάμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε. Οι σχέσεις ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ όπως το έζησα τα προηγούμενα χρόνια ήταν περίεργες. Γιατί η ΕΟΚ ήταν πάνω από τον ΕΣΑΚΕ και τον έλεγχε. Λάθος.

Πρέπει να έχουμε ισότιμες σχέσεις. Η δική σας πόρτα θα είναι σε ευθεία γραμμή με την δική μας πόρτα. Δεν υπάρχει ερασιτεχνικό και επαγγελματικό μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι ένα παγόβουνο που φαίνεται το επαγγελματικό μπάσκετ, αλλά το στηρίζει το ερασιτεχνικό μπάσκετ. Αυτό θα αλλάξει ξεχνώντας διαφορές. Εντός των τεσσάρων γραμμών είμαστε αντιπίπαλοι. Εκτός είμαστε ενωμένοι. Και θα το δείτε αυτό άμεσα. Οι ενέργειες θα είναι ενωτικές.

Όλοι φωνάζουν και φωνάζουμε για την διαιτησία, αλλά θα δείτε στην πράξη ότι είναι ένα θέμα που θα λυθεί. Αρκεί να υπάρχει εμπιστοσύνη. Θέλω να κριθώ πάρα πολύ αυστηρά για αυτό το θέμα, αλλά δίκαια.

Η κοινή μας συνεργασία έχει έναν κοινό στόχο: Η αρμονική συνεργασία ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ που θα μας βοηθήσει να βγάλουμε Έλληνες αθλητές, που θα βρουν τον χώρο και τις προϋποθέσεις ώστε αυτοί οι αθλητές να μας ξαναβγάλει στους δρόμους. Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και για την ΕΟΚ. Είμαι περήφανος που βγήκα στους δρόμους, που με έβγαλε στους δρόμους και πανηγύριζα. Και αυτό δεν θα μου το πάρει κανείς".

TAGS ΕΣΑΚΕ ΕΟΚ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ