ΕΟΚ

Λιόλιος για προπονητή Εθνικής: "Ο Ιτούδης είναι η πρότασή μου και η θέλησή μου"

Ο Δημήτρης Ιτούδης στη συνέντευξη στο SPORT24
Ο Δημήτρης Ιτούδης στη συνέντευξη στο SPORT24 ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, επιβεβαίωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι θέλει τον Δημήτρη Ιτούδη για τον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το SPORT24.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, επιβεβαίωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι θέλει τον Δημήτρη Ιτούδη για τον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το SPORT24.

Βέβαια, ανέφερε ακόμα ότι θα πρέπει να δώσει το οριστικό OK και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όπως είχαμε αναφέρει και σε ρεπορτάζ μας την Κυριακή (26/9).

"Η πρότασή μου και η θέλησή μου για τον ομοσπονδιακό τεχνικό θα είναι ο κ. Δημήτρης Ιτούδης να αναλάβει την τεχνική ηγεσία για το EuroBasket 2022. Έχει ήδη υπάρξει μια επαφή. Ελπίζω να κατανοήσουν όλες οι πλευρές, κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πόσο σημαντικό είναι να αναλάβει ο κ. Δημήτρης Ιτούδης".

Ακολούθως, ο κ. Λιόλιος ανέφερε πως "μέχρι να κλείσει το θέμα του κ. Ιτούδη, εφόσον συνεχίσουμε, κι επειδή η Εθνική είναι μια ολότητα, που δεν χωρίζεται σε διοργανώσεις, το ποιος θα αναλάβει προπονητής στα 'παράθυρα' θα είναι μια συζήτηση μεταξύ του Δ.Σ. της ΕΟΚ και του ομοσπονδιακού τεχνικού στο EuroBasket. Έτσι, θα παρθεί η απόφαση".

Το SPORT24 είχε γράψει πως ο Στέφανος Δέδας είναι το φαβορί για να διαδεχθεί τον Θανάση Σκουρτόπουλο στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών για την ομάδα των "παραθύρων" της FIBA.

Για το αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα με την περίπτωση του Δημήτρη Ιτούδη, απάντησε: "Στο δικό μου μυαλό, για τον προπονητή της Εθνικής, υπάρχει plan b και plan c. Για το χρονικό διάστημα της συνεργασίας μας, δεν υπάρχει στο μυαλό μας περίπτωση για μονοετή συνεργασία. Υπάρχει ένας κύκλος τριετίας στο μυαλό μας. Στόχος μου είναι να ξαναβγούμε στους δρόμους και να ζήσουμε στιγμές, σαν αυτές που ζήσαμε στο παρελθόν".

TAGS ΕΟΚ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΣΑΚΕ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ