ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Λίλαρντ: "Το σκοράρισμα είναι πιο εύκολο στο NBA σε σχέση με τις διοργανώσεις της FIBA"

Ο Νταμιάν Λίλαρντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Ο Νταμιάν Λίλαρντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο © 2021 CHARLIE NEIBERGALL / AP IMAGES

Ο Νταμιάν Λίλαρντ, σε δηλώσεις του μετά τον μεγάλο τελικό κόντρα στη Γαλλία, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι πιο εύκολο το σκοράρισμα στο NBA σε σχέση με τις διοργανώσεις της FIBA, λόγω των κανονισμών στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ.

Ο Νταμιάν Λίλαρντ, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελικού με τη Γαλλία, όπου οι ΗΠΑ επικράτησαν με 87-82 και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τόνισε ότι είναι πιο δύσκολο να σκοράρεις με τους κανονισμούς της FIBA, παρά με αυτούς στο NBA.

Ο γκαρντ των Μπλέιζερς έδωσε απάντηση σε ένα δίλημμα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τους φίλους του μπάσκετ και το οποίο έχουν απαντήσει κατά καιρούς και άλλοι Αμερικάνοι μπασκετμπολίστες, πλην του Λίλαρντ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λίλαρντ: "Πολλοί από τους καλύτερους σκόρερς στο ΝΒΑ σκοράρουν από το τρίποντο και όταν πηγαίνουν προς τη ρακέτα παίρνουν και φάουλ".

"Στις διοργανώσεις της FIBA, δεν υπάρχουν τόσα πολλά φάουλ, είναι πιο physical το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν αμυντικά 3 δευτερόλεπτα, επομένως το ζωγραφιστό είναι γεμάτο με παίκτες".

"Οι διαιτητές δεν σφυρίζουν συχνά και δεν πρόκειται να δώσουν υπέρ σου ένα αμφίβολο σφύριγμα. Είναι δύσκολο να σκοράρεις μπροστά σε ένα πλήθος παικτών που απλά κάθονται στο ζωγραφιστό. Είναι σκληρό".

"Νομίζω ότι σίγουρα είναι πιο δύσκολο να σκοράρεις όταν παίζεις με τους κανόνες της FIBA σε αντίθεση με το NBA όπου επιτρέπεται πολύ λιγότερη επαφή και υπάρχει η παράβαση των τριών δευτερολέπτων στην άμυνα. Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα που κάνουν το σκοράρισμα να είναι πιο εύκολο στο ΝΒΑ".

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 NBA ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ