LIGA ENDESA

Liga Endesa: Ο αειθαλής Ρενέσες επιστρέφει στην προπονητική για την Ζιρόνα του Γκασόλ

Ο Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες στον πάγκο της Άλμπα Βερολίνου
Ο Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες στον πάγκο της Άλμπα Βερολίνου EUROKINISSI

Η Ζιρόνα προβιβάστηκε στη Liga Endesa και ο Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες επανήλθε στη... δράση για να ηγηθεί εντός των τεσσάρων γραμμών.

Ο Μαρκ Γκασόλ έχει αποφασίσει να ακολουθήσει την Ζιρόνα στη Liga Endesa και να παίξει μπάσκετ για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη. Δεν θα 'ναι μόνος ωστόσο στην προσπάθεια μονιμοποίησης των Καταλανών στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ, μιας και ο αγέραστος και ακούραστος Αΐτο Ρενέσες ανέλαβε καθήκοντα νέου προπονητή.

Ο βετεράνος προπονητής, στα 76 του πλέον, πήρε την απόφαση ν' αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε από το νεοφώτιστο κλαμπ και να ηγηθεί εκτός παρκέ, μετά από το διάλειμμα της προηγούμενης σεζόν. "Αυτή τη στιγμή ανυπομονώ να σχεδιάσω την καλύτερη ομάδα που μπορώ για να δουλέψω με τον ανώτερο ενθουσιασμό βελτιώνοντας τους παίκτες", δήλωσε ο Ρενέσες για το νέο κεφάλαιο στη μακρά προπονητική πορεία του.

Ο Μαδριλένος κόουτς θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τα 1100 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ, έχοντας δουλέψει σε Μπανταλόνα, Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, Σεβίγια και Γκραν Κανάρια. Ακολούθως εργάστηκε για μια τετραετία (2017-2021) στην Άλμπα Βερολίνου, καταφέρνοντας να την αλλάξει επίπεδο, παραδίδοντας εν τέλει τα ηνία στον Ίσραελ Γκονθάλεθ.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Αΐτο εντάχθηκε στο πρότζεκτ", υποστήριξε από την πλευρά του ο Μαρκ Γκασόλ.

TAGS LIGA ENDESA ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ