LIGA ENDESA

Liga Endesa: Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε την Μανρέσα με 83-74, έκανε το 2-0 στη σειρά και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Real Madrid's Vincent Poirier, right, and his teammate Walter Tavares celebrate at the end of a Final Four Euroleague semifinal basketball match between Barcelona and Real Madrid, in Belgrade, Serbia, Thursday, May 19, 2022. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Real Madrid's Vincent Poirier, right, and his teammate Walter Tavares celebrate at the end of a Final Four Euroleague semifinal basketball match between Barcelona and Real Madrid, in Belgrade, Serbia, Thursday, May 19, 2022. (AP Photo/Darko Vojinovic) 2022 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη νίκη που χρειαζόταν απέναντι στην Μανρέσα με 84-73, έκανε το 2-0 στη μεταξύ τους προημιτελική σειρά και προκρίθηκε στους ημιτελικούς της Liga Endesa.

Η Μανρέσα της έβαλε πολύ δύσκολα συγκριτικά με το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης πάτησε το γκάζι στο τελευταίο δίλεπτο, έκανε το χρέος της απέναντι στην αντίπαλό της (84-73) και προκρίθηκε στους ημιτελικούς της Liga Endesa κάνοντας το 2-0. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή της σειράς Βαλένθια - Μπασκόνια.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ και να βάλουν δύσκολα στους Μαδριλένους, κάτι που κατάφεραν μέχρι το 38'. Εκεί η διαφορά ξέφυγε, οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο βρήκαν πολύτιμα καλάθια μέσα στη ρακέτα με τους Ταβάρες και Γιαμπουσέλε και απέκτησαν πλεονέκτημα. Σε εκείνο το σημείο η Μανρέσα έριξε τον ρυθμό της, δεν είχε τις λύσεις για να κάνει την ανατροπή και ολοκλήρωσε την πορεία της απέναντι στην φιναλίστ της EuroLeague.

Κορυφαίος σκόρερ για την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε με 16 πόντους, ενώ ο Ντεκ είχε 14 και ο Γιουλ 11 με 4 ασίστ. Για την Μανρέσα, οι Μπάκο και Τόμασον ολοκλήρωσαν το ματς με 16 πόντους, με τον πρώτο να έχει και 11 ριμπάουντ.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το τελευταίο του Ράφα Μαρτίνεθ ο οποίος σε ηλικία 40 ετών αποσύρθηκε από τα παρκέ και αποθεώθηκε από τον κόσμο της Μανρέσα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-25, 39-41, 53-59, 73-84

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Χάνγκα 8 (2/6 τρίποντα), Ντεκ 14 (2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ταβάρες 6 (5 ριμπάουντ), Γιουλ 11 (2/4 τρίποντα, 4 ασίστ), Γιαμπουσέλε 16 (4/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Κοζέρ 10 (2), Ράντολφ, Φερνάντεθ 9 (1), Αμπάλδε, Πουαριέ 9 (3/5 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Τέιλορ

TAGS LIGA ENDESA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ