NBA

Γκριν: "Ο ΛεΜπρόν ίσως δεν παίξει τον πρώτο μήνα αν ξεκινήσει η σεζόν στις 22/12"

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Ντάνι Γκριν από αγώνα των Λέικερς με τους Μπλέιζερς την σεζόν 2019/20
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Ντάνι Γκριν από αγώνα των Λέικερς με τους Μπλέιζερς KEVIN C. COX/POOL PHOTO VIA AP

Ο Ντάνι Γκριν δήλωσε πως πιστεύει ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και άλλοι βετεράνοι της λίγκας ίσως επιλέξουν να ξεκουραστούν τον πρώτο μήνα της σεζόν 2020/21 αν αυτή ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου.

Στο ΝΒΑ σκέφτονται σοβαρά να ξεκινήσει η σεζόν 2020/21 λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στις 22 Δεκεμβρίου. Ο Ντάνι Γκριν καταλαβαίνει το σκεπτικό πίσω από αυτή την σκέψη. Αλλά πιστεύει ότι ο ΛεΜπρόν και άλλοι βετεράνοι ίσως να μην θελήσουν να αγωνιστούν τον πρώτο... μήνα της σεζόν!

Ο γκαρντ των Λέικερς μίλησε σε podcast του "Ringer" και όταν η κουβέντα πήγε στην έναρξη της σεζόν 2020/21 ήταν ξεκάθαρος: "Αν η σεζόν ξεκινήσει 22 Δεκεμβρίου νομίζω ότι οι περισσότεροι παίκτες θα πουν ότι δεν θα ειναι εκεί. Έχουμε μία ομάδα με βετεράνους, που βρίσκονται στην 15η, 16η σεζόν τους και έπαιξαν όλη την προηγούμενη χρονιά.

Ο ΛεΜπρόν έχει πάει σε 10 τελικούς, κάτι που είναι πολύ πιεστικό για το σώμα και το μυαλό του. Αν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα ότι αν είχαμε τόσο γρήγορη επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, δεν θα περίμενα να δω τον ΛεΜπρόν ή οποιοδήποτε βετεράνο τον πρώτο μήνα την σεζόν" δήλωσε αρχικά ο αδελφός του Ντεβόντε Γκριν του Μεσολογγίου, για να προσθέσει με νόημα:

"Κανείς δεν θα ερχόταν με την θέλησή του. Ίσως είναι διαφορετικό σε δύο εβδομάδες όταν πατήσουμε παρκέ, αλλά τώρα δεν το βλέπω".

Ακολούθως ο Γκριν τόνισε πως αντιλαμβάνεται ότι το ΝΒΑ έχει πολύ σημαντικούς (οικονομικούς) λόγους που θέλει να ξεκινήσει η σεζόν όσο πιο γρήγορα γίνεται, όπως και γιατί πολλές ομάδες συμφωνούν: "Πιστεύω ότι οι παίκτες θα προσπαθήσουν να μεταθέσουν την ημερομηνία, αλλά θεωρώ πολύ πιθανό να ξεκινήσει η σεζόν στις 22 Δεκεμβρίου, γιατί η λίγκα θέλει να έχει αγώνες τα Χριστούγεννα.

Επίσης, υπάρχουν σταρ σε άλλες ομάδες που έχουν να παίξουν καιρό, πάρα πολλούς μήνες. Νομίζω ότι με εξαίρεση τους Λέικερς, τους Χιτ, τους Νάγκετς και τους Σέλτικς, οι άλλες ομάδες είχαν έναν έξτρα μήνα ξεκούρασης. Και όταν χάνεις, τότε έχεις άλλο κίνητρο, θες να ξεκινήσει η σεζόν αμέσως".

Κλείνοντας, ο Γκριν ήταν ρεαλιστής: "Η πλειοψηφία είναι πιθανότατα εναντίον μας. Ελπίζω να μην ξεκινήσουμε τόσο νωρίς τον Δεκέμβριο. Θα θέλαμε να ξεκουραστούμε λίγο. Αλλά αν ξεκινήσουμε, ας είναι. Αυτή είναι η δουλειά μας, πρέπει να είμαστε εκεί".

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ