NBA

Λέικερς: Οχτώ παίκτες του βασικού κορμού είναι ή μπορούν να μείνουν ελεύθεροι

Λέικερς: Οχτώ παίκτες του βασικού κορμού είναι ή μπορούν να μείνουν ελεύθεροι
Ο Άντονι Ντέιβις μαζί με τους Κάλντγουελ-Πόουπ και Μαρκίφ Μόρις AP PHOTO/ASHLEY LANDIS

Οι Λέικερς μπαίνουν στην offseason με πρώτο μέλημα να κρατήσουν τον Ντέιβις. Παράλληλα όμως πρέπει να μιλήσουν με άλλους 7 παίκτες που είτε είναι free agents, είτε έχουν το δικαίωμα να μείνουν ελεύθεροι.

Εχει περάσει κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα από την ημέρα που οι Λέικερς κατέκτησαν το 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, επικρατώντας με 4-2 νίκες των Χιτ. Ενώ όμως κανείς δεν ξέρει ακόμα πότε θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν, οι Λέικερς ξέρουν ότι ήδη πρέπει να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Η παραμονή του Άντονι Ντέιβις (ο οποίος έχει player option στο συμβόλαιό του και μπορεί να μείνει ελεύθερος) σαφώς και αποτελεί προτεραιότητα. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν ξέρει τι θα κάνει, ετοιμάζεται να μείνει στους Λεικερς με max συμβόλαιο. Ενώ όμως όλοι έχουν εστιάσει – και δικαίως– σε αυτόν, οι Λέικερς ξέρουν ότι έχουν πολλές ανοιχτές υποθέσεις.

Αν κάποιος παρατηρήσει το ρόστερ της παρέας του ΛεΜπρόν Τζέιμς, θα προσέξει ότι εκτός του Ντέιβις υπάρχουν αρκετοί ακόμα παίκτες του βασικού κορμού που είτε θα είναι free agents στην offseason, είτε – όπως ο Ντέιβις – έχουν έναν σχετικό όρο στο συμβόλαιό τους που τους δίνει το δικαίωμα να μείνουν ελεύθεροι. Και δεν είναι και λίγοι.

Για την ακρίβεια, άλλοι δέκα παίκτες (αν συνυπολογίσει κάποιος και τον Έιβερι Μπράντλεϊ που δεν πήγε στην “φούσκα”) είτε μένουν ελεύθεροι είτε έχουν το δικαίωμα να μείνουν ελεύθεροι, με τουλάχιστον εφτά εξ αυτών να είναι βασικά μέλη του φετινού ροτέισον.

Με βάση τα δεδομένα που ισχύουν αυτή την στιγμη, λοιπόν, η κατάσταση στο ρόστερ των Λέικερς έχει ως εξής:

ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

ΛεΜπρόν Τζέιμς

Ντάνι Γκριν

Κάιλ Κούζμα (μπορεί να γίνει κουβέντα για πρόωρη επέκταση συμβολαίου)

Άλεξ Καρούσο

Τάλεν Χόρτον-Τάκερ

Κώστας Αντετοκούνμπο (two-way συμβόλαιο)

ΝτιΒόντε Κάκοκ (two-way συμβόλαιο)

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ

Άντονι Ντέιβις

Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ

Έιβερι Μπράντλεϊ

Τζαβέιλ ΜακΓκί

Ραζόν Ρόντο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Ντουάιτ Χάουαρντ

Μαρκίφ Μόρις

Τζάρεντ Ντάντλεϊ

Ντιόν Γουέιτερς

Τζει Αρ Σμιθ

ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ TEAM OPTION ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥΣ

Κουίν Κουκ

Όπως γίνεται σαφές τα πράγματα ενδεχομένως να πάρουν ενδιαφέρουσα τροπή για τους Λέικερς αν κάποιος ή κάποιοι εκ των παικτών από το φετινό ρόστερ αποφασίσουν ότι μπορούν να βρουν καλύτερες (οικονομικές) συνθήκες σε άλλη ομάδα.

Ο δε κλήρος φαίνεται να πέφτει στον Κάλντγουελ-Πόουπ, ο οποίος προέρχεται από εξαιρετική παρουσία στα playoffs και σίγουρα θα μπορέσει να βρει μία πρόταση με καλύτερες οικονομικές απολαβές από αυτές που προβλέπει το συμβόλαιο που έχει σε ισχύ για την σεζόν 2020/21 (8.5 εκατ. δολάρια). Ο δυναμικός γκαρντ βέβαια έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον ΛεΜπρόν και ενδεχομένως – για μία σειρά από λόγους – να θελήσει να μείνει στο Λ.Α.

Όπως και να έχει, είναι βέβαια σαφές ότι το βασικό μέλημα των Λέικερς είναι ο Ντέιβις. Μόλις λυθεί αυτό το ζήτημα και επέλθει συμφωνία, τότε θα αρχίσουν να ανησυχούν για όλα τα υπόλοιπα θέματα. Τα οποία πάντως δεν θα είναι και λίγα.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ