ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο, Τζόνσον: "Ήξερα ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη και ότι θα υπάρχουν ευκαιρίες"

Arkansas guard JD Notae (1) puts pressure on Mercer guard Jalen Johnson (20) during the second half of an NCAA college basketball game Tuesday Nov. 9, 2021, in Fayetteville, Ark. (AP Photo/Michael Woods)
Arkansas guard JD Notae (1) puts pressure on Mercer guard Jalen Johnson (20) during the second half of an NCAA college basketball game Tuesday Nov. 9, 2021, in Fayetteville, Ark. (AP Photo/Michael Woods) 2021 AP PHOTO/MICHAEL WOODS

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Λαυρίου έκανε ο Τζέιλεν Τζόνσον αναφέροντας πως η ομάδα έχει όλα όσα ζητάει, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Τζέιλεν Τζόνσον είναι από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Λαυρίου για τη νέα σεζόν. Ο Αμερικανός απόφοιτος του Mercer έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ομάδας από τα Μεσόγεια, δίχως να μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τη νέα σεζόν.

Παράλληλα στάθηκε στην ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος χαρακτηρίζοντάς το ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Μίλησε για τα στοιχεία του ως παίκτης αλλά και τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στο Λαύριο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζόνσον:

"Ήξερα ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη και ότι θα υπάρχουν ευκαιρίες εκεί. Οι εκπρόσωποί μου ήταν ενθουσιασμένοι στο άκουσμα του ενδιαφέροντος από το Λαύριο, το ίδιο σκέφτηκα και εγώ. Μετά την υπογραφή μου, είδα κάποια πράγματα για την ομάδα, είδα κάποιους από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια, ποια εξέλιξη είχαν και τι καριέρα κάνουν πλέον και ελπίζω να έχω ίδια πορεία".

Σε ποιους παίκτες αναφέρεσαι;

Έχω παίξει αντίπαλος με τον Τάισον Κάρτερ και γνωρίζω καλά τον Κέβιν Πάντερ, που ήταν στο Tennessee και αποφοίτησε την προηγούμενη σεζόν από αυτή που πήγα εγώ στο πανεπιστήμιο αυτό. Δεν έτυχε ακόμα να μιλήσουμε για το Λαύριο, αλλά θα προσπαθήσω να τους βρω και να τα πούμε για την ομάδα και την πόλη".

Θεωρείς ότι βλέποντας τους παίκτες που ανέφερες, θα προσθέσεις άλλο ένα κίνητρο στον εαυτό σου ενόψει της νέας σεζόν, της πρώτης σου ως επαγγελματίας;

"Πιστεύω ότι το Λαύριο είναι πολύ καλή επιλογή ως πρώτο βήμα για την επαγγελματική καριέρα ενός αθλητή. Νομίζω ότι μου καλύπτει όλα όσα σκεφτόμουν για το πώς πρέπει να είναι η πρώτη ομάδα στην επαγγελματική μου καριέρα και ελπίζω να γίνουν όλα έτσι ακριβώς".

Τι είδους παίκτης είναι ο Τζέιλεν Τζόνσον; Τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος να δει από εσένα;

"Θα δουν έναν παίκτη που παίζει με μεγάλη ένταση, με πολλή ενέργεια, που σουτάρει καλά τη μπάλα, που συμμετέχει στα ριμπάουντ και του αρέσει να τρέχει στο transition, ολοκληρώνοντας τις φάσεις με καρφώματα. Μίλησα και με τον προπονητή, μου είπε κάποια πράγματα για το τι θα πρέπει να κάνω, πώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσω την αθλητικότητά μου και τα σωματικά προσόντα μου ώστε να παίζω άμυνα και να είμαι αποδοτικός και σε αυτό το κομμάτι και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν και να βρεθούμε όλοι μαζί στο γήπεδο".

TAGS ΛΑΥΡΙΟ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ