ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: MVP Ο Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Παπαπέτρου απέναντι στον Γιαννόπουλο
Ο Παπαπέτρου απέναντι στον Γιαννόπουλο EUROKINISSI

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου οδήγησε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην κατάκτηση του 20ού Κυπέλλου Ελλάδας της ιστορίας του, κερδίζοντας απολύτως δικαιολογημένα τον τίτλο του MVP του τελικού απέναντι στον Προμηθέα.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στο ΟΑΚΑ, χάρη στη νίκη που σημείωσε απέναντι στον Προμηθέα (91-79). Για να τα καταφέρει, χρειάστηκε η προσφορά του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος αποδείχθηκε καθοριστικός σε όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου.

Ο αρχηγός του τριφυλλιού τελείωσε με 25 πόντους (από 6/8 δίποντα, 3/9 τρίποντα και 4/5 βολές), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 λάθος σε 34'05'' συμμετοχής, στατιστική που του έδωσε -εκτός των άλλων- τον πολυτιμότερο παίκτη του τελικού.

Μετά το τέλος του αγώνα και της απονομής, ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

"Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός και προστίθεται στην ιστορία του συλλόγου. Συγχαρητήρια στον Προμηθέα, μας κοίταξε στα μάτια. Έχουν τον σεβασμό όλων μας. Είμαι περήφανος για τον κόουτς, η δουλειά που γίνεται είναι πολύ καλή. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Είναι μια ιδιαίτερη σεζόν, είναι μια πρώτη νίκη σε μια μάχη. Δεν τελείωσε ο πόλεμος, για μας συνεχίζεται το πρωτάθλημα, κυνηγάμε ακόμη έναν τίτλο. Είμαστε χαρούμενοι γι αυτόν τον τίτλο, θα το χαρούμε σήμερα και θα κοιτάξουμε τα επόμενα" για να συνεχίσει:

"Όπως είπε κι ο κόουτς, όταν είσαι στον Παναθηναϊκό μαθαίνεις να ζεις με την πίεση. Μας αρέσει. Ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι κι ένας πολύ ωραίος τελικός. Ο στόχος του Παναθηναϊκού πάντα είναι το νταμπλ. Θα θέλαμε να κάνουμε μια καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία, αλλά το αφήσαμε πίσω. Είναι ένα σημαντικό σερί αυτό των 26 ετών με τίτλο".

Τέλος, αναφορικά με το γεγονός πως σήκωσε το τρόπαιο μαζί με τον Ίαν Βουγιούκα, είπε: "Φώναξα τον Ίαν να κατέβει μαζί μου, είναι σαν πατέρας μου. Η σκυτάλη έρχεται από αυτόν, από τα βαριά τρόπαια που έχει σηκώσει. Ένιωθα ότι ηθικά σωστό ήταν να κατέβει για να σηκώσουμε μαζί το τρόπαιο. Είμαστε μια οικογένεια, μέσα κι έξω από το παρκέ. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο, είναι μεγάλη τιμή και χαρά μου που είμαι κομμάτι του".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ