ΜΠΑΣΚΕΤ

Κύπελλο Ελλάδας: Ημέρα τελικού, για το πέμπτο η ΑΕΚ, για το πρώτο ο Προμηθέας

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019-2020 / MEDIA DAY (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019-2020 / MEDIA DAY (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΑΕΚ και Προμηθέας θα παλέψουν στις 17:00 για το Κύπελλο Ελλάδας στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου. Το πέμπτο τρόπαιο θέλουν οι κιτρινόμαυροι, το πρώτο οι Πατρινοί.

Με τον Παναθηναϊκό εκτός διοργάνωσης και με τον Ολυμπιακό να αποκλείεται νωρίς με την αναπτυξιακή του ομάδα, ΑΕΚ και Προμηθέας έχουν μπροστά τους μια μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσουν ένα σημαντικό τρόπαιο για την ιστορία και τους οπαδούς τους. Οι δύο ομάδες θα παλέψουν σήμερα στις 17:00 στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου για το Κύπελλο Ελλάδας, σε ένα σαραντάλεπτο που αναμένεται να έχει πολλή στρατηγική, πολλές σκληρές μονομαχίες και σασπένς μέχρι το φινάλε.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Νίκο Γκίκα και τον Κιθ Λάνγκφορντ, ο Μάκης Γιατράς από την άλλη δείχνει να στηρίζεται περισσότερο στην τετράδα των έμπειρων Ελλήνων (Κατσίβελης, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Μαυροκεφαλίδης) και δηλώνει πως θα ήθελε να βγάλει από το ματς τον Γιόνας Ματσιούλις που έχει την εμπειρία των μεγάλων αγώνων.

Η ΑΕΚ έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Κύπελλο Ελλάδας (ο Παναθηναϊκός έχει 19 τέτοια τρόπαια, ο Ολυμπιακός έχει εννέα και ο Άρης οκτώ), ενώ ο Προμηθέας ονειρεύεται να γράψει απόψε για πρώτη φορά το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ ως κάτοχος αυτού του τίτλου.

Για να φτάσουν στον τελικό, οι δύο ομάδες έδωσαν μόλις δύο αγώνες μιας και βρέθηκαν πέρυσι στην πρώτη εξάδα του ελληνικού πρωταθλήματος και δεν χρειάστηκε να καταπονηθούν περισσότερο. Η ΑΕΚ νίκησε εντός έδρας το Ρέθυμνο (71-61) και εκτός έδρας τον Διαγόρα Δρυοπιδέων της Α2 (89-71), ενώ ο Προμηθέας έκανε την έκπληξη με τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού (81-79) πριν επικρατήσει εντός έδρας και του Περιστερίου (67-61).

Διαβάστε εδώ όσα είπε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και εδώ όσα είπε ο Μάκης Γιατράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ