NBA

Κόμπι Μπράιαντ: Το βράδυ που έβαλε 81, το βράδυ που έγινε αθάνατος

Ο Κόμπι Μπράιαντ στο ματς με τους Ράπτορς, στο ματς που σκόραρε 81 πόντους (22/1/2006)
Ο Κόμπι Μπράιαντ στο ματς με τους Ράπτορς, στο ματς που σκόραρε 81 πόντους (22/1/2006) 2006 AP PHOTO/MATT A. BROWN

Σαν σήμερα, πριν από 15 χρόνια, ο Κόμπι Μπράιαντ έκανε ρεκόρ καριέρας με 81 πόντους απέναντι στους Ράπτορς και έγραψε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ΝΒΑ (VIDEO).

Πέρασαν 15 χρόνια και όμως μοιάζει σαν να έγινε χθες. Πέρασαν 15 χρόνια και όμως η επίδοση του Κόμπι Μπράιαντ δεν έχει απειληθεί. Πέρασαν 15 χρόνια και οι 81 πόντοι του Black Mamba απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς παραμένουν μια επίδοση βγαλμένη από σενάριο ταινίας του Hollywood.

Ήταν το βράδυ της 22ης Ιανουαρίου του 2006 όταν οι Λέικερς υποδέχθηκαν στο Staples Center τους Τορόντο Ράπτορς του Κρις Μπος, του Μόρις Πίτερσον, του Ματ Μπόνερ, του Μάικ Τζέιμς, του Τζέιλεν Ρόουζ και των αναπληρωματικών Τσάρλι Βιλανουέβα, Τζόι Γκρέιαμ, Χοσέ Καλδερόν, Πάπε Σο, Έρικ Γουίλιαμς. Ήταν το βράδυ που ο Κόμπι Μπράιαντ ένιωσε θεός και έγινε αθάνατος.

Σε 41:56 ο ηγέτης των Λέικερς σκόραρε 81 πόντους από 21/33 δίποντα, 7/13 τρίποντα και 18/20 βολές, είχε έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ, τρία κλεψίματα, ένα μπλοκ και μόλις τρία λάθη. Διέλυσε τον Τζέιλεν Ρόουζ που είχε για χρόνια εφιάλτες. Διέλυσε όποιον βρήκε μπροστά του. Διέλυσε τα κοντέρ και έγραψε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ΝΒΑ πίσω από τους 100 του Γουίλτ Τσέιμπερλεϊ που, βέβαια, επιτεύχθηκαν σε μια εντελώς διαφορετική εποχή του αθλήματος.

Απολαύστε το κρεσέντο του Κόμπι Μπράιαντ που έγραψε ιστορία:

Το shot chart του Κόμπι από το Basketball Reference

Κόμπι Μπράιαντ: Το βράδυ που έβαλε 81, το βράδυ που έγινε αθάνατος

2006 AP Photo/Matt A. Brown

TAGS NBA ΛΕΙΚΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ