BASKETBALL CH. LEAGUE

Κομνηνός: "Θα εξετάσουμε αυτή την εκδοχή των playoffs και για το μέλλον με κάποιες αλλαγές"

Ο Πατρίκ Κομνηνός σε συνέντευξη Τύπου
Ο Πατρίκ Κομνηνός σε συνέντευξη Τύπου EUROKINISSI

Για τις δυσκολίες που έχει φέρει ο κορονοϊός στη διοργάνωση αλλά και την σκέψη να κρατήσουν το τωρινό format της διοργάνωσης και στο μέλλον, μίλησε ο CEO του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός.

Ο Πατρίκ Κομνηνός μίλησε σε συνέντευξη Τύπου πριν από τον μεγάλο τελικό του Basketball Champions League, για τις δυσκολίες που έχει φέρει ο κορονοϊός στην διοργάνωση, την ως τώρα επιτυχία του Final Eight στο Νόβγκοροντ αλλά και τη σκέψη που υπάρχει να διατηρήσουν το νέο format της διοργάνωσης.

"Είναι ένα αθλητικό γεγονός που πρέπει να είναι πολύ χαλαρό και διασκεδαστικό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του BCL.

Σε ερώτηση του SPORT 24, για το πόσο πετυχημένο αποδείχθηκε το νέο format των playoffs με τη δημιουργία τεσσάρων ομίλων με τέσσερις ομάδες ο καθένας, ο Πατρίκ Κομνηνός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή. Μάλιστα, δήλωσε πως υπάρχουν σκέψεις για μονιμοποίηση του τωρινού format και τις επόμενες σεζόν.

"Ήταν μία αναγκαία αλλαγή που μας έδωσε τη δυνατότητα να εξετάσουμε και κάτι άλλο. Αποδειχθήκαμε καλοί στο να αντιμετωπίζουμε μία κρίση και να την μετατρέπουμε σε κάτι καλό. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά ως τώρα και υπάρχει ενθουσιασμός από τις ομάδες και τους φιλάθλους. Θα εξετάσουμε αυτή την εκδοχή και για το μέλλον, σαφώς με κάποιες αλλαγές. Δεν ξέρουμε πως θα πάει η κατάσταση με τον κορονοϊό, τα ταξίδια των ομάδων και την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, οπότε πρέπει να έχουμε και αυτό στο νου μας. Είδαμε πολλά θετικά στοιχεία στον διαγωνισμό με την απόφαση να έχουμε μία πιο σύντομη regular season και πιο εντυπωσιακά playoffs. Είναι ένα format που βγάζει νόημα και επιτρέπει στις ομάδες να εστιάσουν και στα τοπικά τους πρωταθλήματα".

Για τις δυσκολίες στην διεξαγωγή του BCL λόγω κορονοϊού, ο Πατρίκ Κομνηνός είπε: "Ήταν μία σεζόν- πρόκληση για εμάς λόγω του ιού και των περιορισμών που είχε η κάθε χώρα. Θέλαμε να κάνουμε ένα αξέχαστο Final Eight και έχουμε πετύχει το στόχο μας ως τώρα με τη βοήθεια της Νίζνι και της πόλης του Νόβγκοροντ. Έχουμε καταφέρει να είμαστε ίσως η μοναδική διοργάνωση που έχει στέψει πρωταθλητή και τις δύο τελευταίες χρονιές που μας ταλαιπωρεί ο κορονοϊός".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ