ΜΑΡΟΥΣΙ

Κόμματος για Εθνική

Κόμματος για Εθνική
INTIME SPORTS

Ο Νέστορας Κόμματος στα 34 του είναι πρώτος σκόρερ την στιγμή αυτή της κανονικής περιόδου ως παίκτης του Αμαρουσίου όπως και εκείνης 2003-2004 ως παίκτης του Άρη.

Ο Νέστορας Κόμματος 8 αγωνιστικές περιόδους μετά φιγουράρει και πάλι στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ του σκόρερ της κανονικής περιόδου του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δύο είναι τα κοινά σημεία του πλέον 34χρονου έμπειρου φόργουορντ του Αμαρουσίου της περιόδου 2011-2012 με εκείνης 2003-2004 στα 26 του ως παίκτης του Άρη.

Το γεγονός ότι σκοράρει 20,8 πόντους ανά παιχνίδι τι κι αν είναι πλέον 8 χρόνια μεγαλύτερος ωστόσο με γνώμονα την σκληρή καθημερινή δουλειά δεν έχει χάσει την επαφή του με το αντίπαλο καλάθι.

Την περίοδο 2003-2004 ως παίκτης του Άρη, όταν στις 29 Φεβρουαρίου είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στο Final Four της Λαμίας επί του Ολυμπιακού, είχε σταματήσει στους 563 πόντους δίνοντας το παρών και στα 26 παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Πλέον 8 χρόνια μετά και παρά το ότι έχει παρεξηγηθεί λόγω του ντόμπρου χαρακτήρα του την ίδια ώρα που παραμένει ένα αξιόπιστο εργαλείο στα χέρια του κάθε προπονητή που είχε έχει φθάσει ήδη τους 312 πόντους μετά από 15 παιχνίδια και συνεχίζει.

Όσο για το δεύτερο κοινό στοιχείο των δύο αγωνιστικών περιόδων για τον Κόμματο είναι το γεγονός ότι και ο Άρης και το Μαρούσι φοράνε κιτρινόμαυρα. Χρώμα που δείχνει ότι του ταιριάζει.

Σίγουρα το κίτρινο με το οποίο την περίοδο 2004-2005 είχε κατακτήσει την Ευρωλίγκα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Final Four της Μόσχας απέναντι στην Ταού Κεράμικα στον τελικό όπου ήταν από τους παίκτες κλειδιά για την ομάδα του Πίνι Γκέρσον.

Αν είναι κάτι για το οποίο ο Κόμματος δεν είχε την αντιμετώπιση που του άξιζε ήταν με την παρουσία του στην Εθνική μας ομάδα όταν ακόμη και το 2004 αν και πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου ως παίκτης του Άρη δεν είχε βρεθεί στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Απομένει να φανεί πλέον αν 8 χρόνια μετά ο Ηλίας Ζούρος όταν έρθει η ώρα της επιλογής των εκλεκτών του για την αποστολή της προετοιμασίας για το προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Καράκας της Βενεζουέλας θα τον συμπεριλάβει.

Εξάλλου ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός απέδειξε περίτρανα το περσινό καλοκαίρι στην διάρκεια της προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας ότι δεν στέκεται σε ηλικίες καλώντας τον 34χρονο Κώστα Χαραλαμπίδη μετά την αποχώρηση λόγω τραυματισμού του Βασίλη Σπανούλη.

Γιατί λοιπόν να μην το κάνει και φέτος με τον Κόμματο. Τον πρώτο σκόρερ της φετινής Α1 και μία αξιόπιστη και έμπειρη λύση σε άμυνα και επίθεση που δεν καταλαβαίνει από το αν η μπάλα «καίει» ή όχι αφού πρόκειται για έναν δεινό σκόρερ.

Κι όσο για το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα με μία κλήση το προσεχές καλοκαίρι; "Είναι τιμή για κάθε παίκτη και για μένα να παίζει στην Εθνική ομάδα. Αν έρθει καλώς να έρθει με μένα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό".

Τάδε έφη Κόμματος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Sport103 Fm ενώ για το αν έχει κλείσει για τον ίδιο το κεφάλαιο Εθνική ομάδα είπε: "Μέσα μου δεν έχει κλείσει τίποτα με την παρουσία στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου να αποτελεί μία πρόκληση και για την Εθνική ομάδα αλλά και για όλους όσους θα συμμετάσχουνε στην προσπάθεια που θα καταβληθεί για την πρόκριση".

TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ