STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κολοσσός - Παναθηναϊκός 75-73

Κολοσσός - Παναθηναϊκός 75-73
INTIME SPORTS

Ο Κολοσσός έκανε την έκπληξη, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 75-73 στο Βενετόκλειο! Την Τρίτη (19/5) το τρίτο παιχνίδι της σειράς. Αποχώρησε τραυματίας ο Παππάς, στα μισά της τρίτης περιόδου, με πόνους στο γόνατο (video).

Ο Κολοσσός παρέτεινε την... αγωνία όσον αφορά την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League, αφού έκανε την έκπληξη, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό (75-73). Οι "θαλασσί" είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, άντεξαν στην αντεπίθεση των φιλοξενούμενων στα τελευταία λεπτά και βγάζοντας την τελευταία άμυνα του αγώνα, πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Από την άλλη, το "τριφύλλι" ηττήθηκε στη Ρόδο για πρώτη φορά μετά από περίπου τρία χρόνια. Ήταν 28 Απριλίου 2012, όταν ο Παναθηναϊκός έφυγε ξανά με σκυμμένο κεφάλι από το Βενετόκλειο, για τα ημιτελικά -τότε- των πλέι οφ, κι ενώ προετοιμαζόταν για το Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης συνεχίζει να "πληγώνει" την άμυνα του Παναθηναϊκού, όντας -ξανά- ο πρώτος σκόρερ του Κολοσσού. Αυτή τη φορά, είχε 13 πόντους (με 3/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 4/9 βολές), μαζί με 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 τάπες!

Ο αριθμός

Με μόλις 14% (3/21) στα σουτ τριών πόντων, ήταν αδύνατο για το "τριφύλλι" να πάρει τη νίκη. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου ηττήθηκε στη Ρόδο, μετά από περίπου τρία χρόνια, με τον 45χρονο κόουτς να μετρά πλέον 3/4 ως head coach του Παναθηναϊκού.

Ο αγώνας

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα που τον έφερε γρήγορα στο +5 (3-8 στο 2'), εν τούτοις ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα. Κυρίως γιατί δεν είχε τη σωστή αμυντική συμπεριφορά, με τους γκαρντ του Κολοσσού να βρίσκουν διαρκώς τον τρόπο να "πληγώσουν" την "πράσινη" άμυνα. Είτε σκοράροντας, είτε δημιουργώντας.

Γι αυτό η διαφορά πήρε την... ανιούσα μέχρι το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, με την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη να κυριαρχεί στο παρκέ. Την ίδια ώρα παρουσίαζε πολύ περισσότερο πάθος στο παρκέ, με την τελευταία φάση της περιόδου να είναι απλά ενδεικτική της διαφοράς θέλησης που υπήρχε στις δύο ομάδες. Τι έγινε; Ο Κούπερ θα χάσει δύο βολές, ο Μπατίστα θα πάρει το επιθετικό ριμπάουντ αλλά δεν θα καταφέρει να σκοράρει. Αντ αυτού, ο Ρόμπινσον θα βρει τον δρόμο προς το καλάθι στο φινάλε του δεκαλέπτου με τρίποντο, διαμορφώνοντας το +11 (21-10) των γηπεδούχων.

Με 2/11 δίποντα και 0/6 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο όμως, το πρόβλημα ήταν και επιθετικό για το "τριφύλλι", που έψαχνε τρόπους να βάλει τη μπάλα στο καλάθι. Τους βρήκε, αρχικά, με αιχμή του δόρατος τον Μαυροκεφαλίδη, αλλά αυτό δεν αρκούσε.

Γι αυτό οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +15 (29-14) στα μισά της δεύτερης περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να απαντάει με δικό του σερί, για να μειώσει στον πόντο (37-36) περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η προσπάθεια έμεινε πάντως ημιτελής, αφού ο Κολοσσός "απάντησε" πετυχαίνοντας έξι αναπάντητους πόντους, τρεις εκ των οποίων επιτεύχθηκαν από τον Χάγκινς, ο οποίος σημείωσε το πρώτο τρίποντο της καριέρας του στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Όσο για την επανάληψη; Ο Κολοσσός διατήρησε το προβάδισμα, αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκε σιγουριά όσον αφορά την επικράτησή του. Ναι μεν ο Χάγκινς με τον Σμιθ έδιναν λύσεις επιθετικά, αλλά στην άλλη πλευρά του παρκέ, ο Μαυροκεφαλίδης αποτελούσε το αντίβαρο, για το "τριφύλλι". Κι όταν ήρθε ο τραυματισμός του Παππά, το μυαλό όλων πήγε -κυρίως- στον 25χρονο γκαρντ και, δευτερευόντως, στα του αγώνα.

Οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, όταν οι "θαλασσί" βρέθηκαν στο +2 (75-73), μετά από μία εύστοχη βολή του Λαρεντζάκη, με 1'04'' να μένει στο παιχνίδι. Στις φάσεις που ακολούθησαν, ο Μπλουμς αστόχησε σε -αμαρκάριστο- σουτ τριών πόντων, την ώρα που ο Τσάμης έκανε airball στην αμέσως επόμενη φάση.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση του αγώνα, με τον χρόνο που απέμενε (22'') να είναι όλος για τον Παναθηναϊκό. Ο Σλότερ πήρε τη μπάλα, δεν βρήκε χώρο να σουτάρει, έδωσε στον Νέλσον, κι αυτός στον Μαυροκεφαλίδη.

Ο κορυφαίος παίκτης των "πρασίνων" στο αποψινό παιχνίδι, έκανε τη διείσδυση, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στο λέι απ που επιχείρησε, ζητώντας παράλληλα το φάουλ. Επί της ουσίας... μηδέν όμως, με τον Κολοσσό να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και να ισοφαρίζει τη σειρά (1-1), η οποία μεταφέρεται πλέον στο ΟΑΚΑ την Τρίτη (19/5), για το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 21-10, 43-36, 61-59, 75-73.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 2, Λαρεντζάκης 13 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Ουότερς 6, Μανωλόπουλος 12 (3), Σμιθ 9, Στεφανίδης, Λίντεν 5 (1), Σκοτ 4, Τσάμης 6 (1 τρίπ., 6 ριμπ.), Χάγκινς 9 (1), Ρόμπινσον 9.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μανωλόπουλος): Σλότερ 8 (1), Μποχωρίδης 2, Νέλσον 8, Παππάς 16 (1), Μαυροκεφαλίδης 23 (1 τρίπ., 7 ριμπ.), Μπατίστα 5, Μπλουμς 2, Λούντζης, Κούπερ, Μόργκαν 9 (7 ριμπ.).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ