NBA

Κλίπερς: Πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικούς περιφέρειας και τα ρεκόρ που έκαναν

Οι Πολ Τζορτζ και Μάρκους Μόρις των Κλίπερς
Οι Πολ Τζορτζ και Μάρκους Μόρις των Κλίπερς Ⓒ 2021 RICK BOWMER/ASSOCIATED PRESS

Οι Κλίπερς προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς της Δύσης, σπάζοντας μία κατάρα 50 χρόνων, ενώ παράλληλα έγραψαν ιστορία με την επιστροφή από το -25 στο Game 6 με τους Τζαζ.

Οι Κλίπερς προκάλεσαν σοκ και δέος στο Game 6 με τους Τζαζ, επιστρέφοντας από το -25 για να πάρουν την νίκη με 131-119. Παράλληλα όμως έγραψαν και ιστορία σε πολλά επίπεδα.

Αρχικά, οι Κλίπερς προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας, σπάζοντας μία κατάρα 50 χρόνων. Για την ακρίβεια, αυτή είναι η 51η σεζόν της ιστορίας τους από τότε που εισήλθαν στο ΝΒΑ την σεζόν 1970/71 ως Μπάφαλο Μπρέιβς, για να μετακομίσουν στο Σαν Ντιέγκο το 1978 και να μετονομαστούν σε Σαν Ντιέγκο Κλίπερς και από την σεζόν 1984/85 βρεθούν στο Λος Άντζελες με το όνομα Λ.Α Κλίπερς.

Τα προηγούμενα 50 χρόνια οι Κλίπερς προκρίθηκαν (χωρίς να μετράει η φετινή σεζόν) 15 φορές στα playoffs. Οχτώ φορές έφτασαν μέχρι τον δεύτερο γύρο. Παράλληλα, είχαν μέχρι και την σειρά με τους Τζαζ ρεκόρ 0-8 σε παιχνίδια που θα τους έδιναν πρόκριση στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας, το οποίο ήταν το χειρότερο στην ιστορία του ΝΒΑ.

Οι Κλίπερς έγιναν ακόμα η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που επιστρέφει από το 0-2 σε δύο σειρές στα ίδια playoffs, αφού το είχαν κάνει και κόντρα στους Μάβερικς στον πρώτο γύρο.

Τέλος, η επιστροφή από το -25 είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχει καλύψει ποτέ ομάδα σε παιχνίδι το οποίο αν νικήσει προκρίνεται στον επόμενο γύρο των playoffs τα τελευταία 25 χρόνια.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ