NBA

Κάθε ομάδα του ΝΒΑ θα έχει 9 υπαλλήλους αποκλειστικά για τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας

Κάθε ομάδα του ΝΒΑ θα έχει 9 υπαλλήλους αποκλειστικά για τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας
AP PHOTO/MARK SCHIEFELBEIN

Ούτε έναν, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά εννέα νέα μέλη θα έχει κάθε μία από τις 30 ομάδες του ΝΒΑ για τη σεζόν 2020/21, άτομα που θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον έλεγχο, την ασφάλεια και την προσασία από τον κορονοϊό.

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των training camps, δύο εβδομάδες πριν από τα πρώτα φιλικά της pre-season και τρεις πριν από την έναρξη της σεζόν 2020/21, το ΝΒΑ μοίρασε το Σάββατο (28/11) οδηγό 134 σελίδων στους 30 οργανισμούς του ώστε να τους προετοιμάσει για όσα θα ζήσουν στη διάρκεια της περιόδου.

Με την πανδημία να συνεχίζει να καλπάζει στις ΗΠΑ, τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας της Λίγκας θα είναι αυστηρά, όπως διαβάσατε νωρίτερα στο Sport24.gr, όμως το εντυπωσιακό στοιχείο από την προετοιμασία που γίνεται ώστε να υπάρξει μια όσο το δυνατόν ομαλότερη καθημερινότητα για τις ομάδας, αφορά την πρόσληψη εννέα ατόμων από κάθε οργανισμό.

Συγκεκριμένα, κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει:

* έναν ειδικό για τις μολυσματικές ασθένειες

* έναν ειδικό ελέγχου λοιμόξεων

* έναν συντονιστή για rapid test

* έναν υπεύθυνο που θα κάνει τα rapid test

* έναν υπεύθυνο για τα αποτελέσματα των rapid test

* έναν υπεύθυνο ανίχνευσης επαφών

* δύο ιχνηλάτες επαφών

* έναν υπεύθυνο για την επιβολή του πρωτόκολλου

Προσέχουν για να έχουν στο ΝΒΑ, με στόχο η κανονική περίοδος των 72 αγώνων να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, όσο το δυνατόν λιγότερες αναβολές αγώνων, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται το εγχείρημα που φέτος δεν θα γίνει σε "φούσκα".

TAGS NBA ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ