ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κάτας: "Επικίνδυνη ομάδα η Χίμκι, αν χρειαστεί ενίσχυση θα το κάνουμε"

Ο Όντεντ Κάτας στο ΟΑΚΑ στην προπόνηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ
Ο Όντεντ Κάτας στο ΟΑΚΑ στην προπόνηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ EUROKINISSI

Ο Όντεντ Κάτας, μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τη Χίμκι (21/1, 21:00), τονίζοντας την επικινδυνότητα του παιχνιδιού, ενώ μάλιστα αναφέρθηκε και σε πιθανή ενίσχυση εάν και εφόσον χρειαστεί.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα αντιμετωπίσει αύριο τη Χίμκι (21/1, 21:00), για την 21η αγωνιστική της EuroLeague. Ο τεχνικός των "πρασίνων", Όντεντ Κάτας, αναφέρθηκε τόσο στις δυσκολίες του παιχνιδιού, όσο και σε πιθανή μεταγραφική προσθήκη, εάν και εφόσον χρειαστεί.

"Η Χίμκι έρχεται από αλλαγή προπονητή. Ξέρουμε ότι έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Θα πρέπει να περιορίσουμε τον Σβεντ και να μην τους δώσουμε εύκολους πόντους. Αυτό θα είναι το «κλειδί» της αναμέτρησης. Είναι επικίνδυνη ομάδα. Μπορεί να φαίνεται ότι παίζουν απλά αλλά είναι δύσκολο να τους περιορίσεις", δήλωσε αρχικά.

Ενώ συνέχισε: "Έχουμε συγκεντρωθεί στο να αλλάξουμε τον τρόπο που τρέχουμε και πως λειτουργούμε στην επίθεσή μας. Να βάλουμε περισσότερη σκέψη. Αλλά αυτή είναι η δεύτερη κανονική προπόνησή μας. Αλλά είναι νωρίς. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά ακόμα. Εγώ ακόμα μαθαίνω. Θέλω να δω τους παίκτες μου να εκτελούν καλύτερα αυτά που λέμε".

Όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι: "Γενικά οι ομάδες που κερδίζουν αρχίζουν από την άμυνα. Είναι κάτι που δουλεύουμε πολύ. Αλλά είναι μια διαδικασία και θέλει χρόνο. Και αύριο έχουμε μεγάλες προκλήσεις στην άμυνά μας. Θα πρέπει να επικοινωνούμε καλύτερα, να είμαστε πιο επιθετικοί και να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας. Θα πάρει χρόνο να δούμε τη φιλοσοφία μου αλλά θέλω να δω βελτίωση".

Τέλος, αναφορικά με την πιθανότητα μεταγραφικής ενίσχυσης ανέφερε: "Πάντα υπάρχει αυτή η προοπτική. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει πάντα να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρός. Αν χρειαστεί θα το κάνουμε".

Από την πλευρά του, ο Άαρον Γουάιτ, συμπλήρωσε:

"Η ομάδα τους ξεκινά με τον Σβεντ. Στο τελευταίο ματς με τη Φενέρ κάναμε λάθη που οδήγησαν σε εύκολους πόντους τον αντίπαλο. Πρέπει να το φτιάξουμε αυτό και να παίξουμε καλή άμυνα".

Για την αλλαγή προπονητή της Χίμκι: "Κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, η ομάδα δοκιμάζει νέα σχήματα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να καταλάβουμε πως μπορούν να παίξουν δαιφορετικά με τον νέο προπονητή και να είμαστε έτοιμοι".

Όσον αφορά τον κόουτς Όντεντ Κάτας: "Προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του αμυντικά κι επιθετικά. Έχει τις ιδέες, πρέπει να καταλάβουμε τι θέλει να και να τα βγάλουμε στο γήπεδο".

Τέλος για την άμυνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ: "Πρέπει να παίζουμε καλά σε όλο το διάστημα ενός ματς. Πρέπει να καταλάβουμε πως ποτέ δεν τελειώνει ένα ματς, είτε νικάς είτε χάνεις και να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ