ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κάτας: "Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε με Νέντοβιτς - Χεζόνια, να τα βρουν FIBA και EuroLeague"

Ο Όντεντ Κάτας στον πάγκο του Παναθηναϊκού σε αγώνα της EuroLeague
Ο Όντεντ Κάτας στον πάγκο του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Επιφυλακτικός για την κατάσταση του Νέμανια Νέντοβιτς, αισιόδοξος για εκείνη του Μάριο Χεζόνια και προβληματισμένος για την κόντρα της FIBA με τη EuroLeague εμφανίστηκε ο Όντεντ Κάτας μετά από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη.

Χαμηλούς τόνους κράτησε μετά από τη νίκη επί του Άρη ο Όντεντ Κάτας σχετικά με τη συμμετοχή του Μάριο Χεζόνια στους αγώνες με Μπαρτσελόνα (2/3) και Μπάγερν Μονάχου (4/3), αν και παραδέχθηκε πως ο Κροάτης βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Ο Ισραηλινός αναφέρθηκε και στην κόντρα της FIBA με τη EuroLeague, η οποία συνεχίζει να μην επιτρέπει στους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης να αγωνίζονται στα "παράθυρα", λέγοντας πως θα ήθελε να βρεθεί μια λύση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Όντεντ Κάτας:

"Το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Έχει πολλή ένταση. Είχαμε βρει ρυθμό αλλά το πρόβλημα με τον κορονοϊό μας άφησε πίσω. Η συνέχεια δύσκολη. Το είδαμε και στο Βερολίνο. Είχαμε δικαιολογίες αλλά δεν μένουμε σε αυτές. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας, αλλά δεν είμαστε σε top κατάσταση. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Είμαστε ο Παναθηναϊκός και κάθε βράδυ παλεύουμε.

Είμαι προπονητής στο Ισραήλ για τέσσερα χρόνια. Καταλαβαίνω το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας. Αλλά το να είσαι ο προπονητής της Εθνικής, είναι πολύ ιδιαίτερο για όλους. Και για τον κόσμο. Όλοι θέλουμε να βλέπουμε τους καλύτερους. Το θέμα μεταξύ των δύο δεν το έχω καταλάβει ολοκληρωτικά. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να συμφωνηθεί το πρόγραμμα και από τους δύο. Βλέπουμε ότι μπορούμε να το διαχειριστούμε σε κάποιο βαθμό. Ελπίζω να μην είναι πολιτική το όλο θέμα. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να αγωνίζονται και παίκτες της Ευρωλίγκας. Θα είναι πολύ καλό για το μπάσκετ. Δεν είναι μεγάλο θέμα αν για δύο εβδομάδες δεν παίζουμε Παρασκευή. Ο κορονοϊός μας έδειξε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ο Νέντοβιτς είναι καλύτερα αλλά δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος να παίξει αυτή την εβδομάδα. Θα δούμε. Δεν βιαζόμαστε και δεν πρόκειται να ρισκάρουμε. Για τον Μάριο είναι γνωστές οι δυνατότητές του, αλλά και η σχέση του με το κλαμπ. Δεν περίμενα ότι θα είναι ΟΚ να παίξει με την Μπαρτσελόνα, αλλά πρέπει να πω ότι ήρθε σε πολύ καλή κατάσταση, μοιάζει καλά και λογικά θα μπορεί να μας βοηθήσει. Αλλά ακόμα και για τους δύο δεν θέλουμε να πάρουμε κάποιο ρίσκο. Πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση. Ο Χεζόνια είναι μεγάλη υπόθεση για το κλαμπ. Έχει απίστευτα καλό χαρακτήρα και πολύ καλή αύρα στην ομάδα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ FIBA EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ