ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κάτας: "Δεν είναι τόσο σοβαρό του Παπαπέτρου, θα βοηθήσει στην εκτέλεση ο Χεζόνια"

Ο Κάτας δίνει εντολές στους παίκτες του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης
Ο Κάτας δίνει εντολές στους παίκτες του EUROKINISSI

Δεν παίζει με Μπαρτσελόνα και το παλεύει για το Μόναχο ο Νέμανια Νέντοβιτς, πιθανότατα εκτός την Τρίτη (2/3) και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Βοήθεια στην εκτέλεση περιμένει από τον Μάριο Χεζόνια ο Όντεντ Κάτας που θέλει καλή άμυνα στο low post και χαμηλό τέμπο απέναντι στους Καταλανούς.

Αισιόδοξος πως -ο τραυματίας από το ματς με τον Άρη- Ιωάννης Παπαπέτρου θα προλάβει το ματς με τη Μπάγερν Μονάχου (4/3) δήλωσε ο Όντεντ Κάτας, που εξήγησε ότι ο Μάριο Χεζόνια θα βοηθήσει στο κομμάτι της εκτέλεσης αρχής γενομένης από τον αυριανό με τη Μπαρτσελόνα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε πως η ομάδα του πρέπει να αμυνθεί σωστά στο low post και να πάει σε χαμηλό τέμπο απέναντι στους Καταλανούς, τους οποίους περιμένει αύριο βράδυ (2/3 στις 21:00) στο ΟΑΚΑ για την 27η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

Ο Νέμανια Νέντοβιτς δεν προπονήθηκε τη Δευτέρα (3/1), εκτός προγράμματος έμεινε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο πρώτος θα χάσει σίγουρα το αυριανό ματς, ο δεύτερος πολύ δύσκολα θα είναι διαθέσιμος. Και οι δύο κάνουν αγώνα δρόμου για την αναμέτρηση στο Μόναχο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Όντεντ Κάτας:

"Σιγά σιγά νιώθουμε καλύτερα. Χθες ο Ιωάννης Παπαπέτρου χτύπησε, δεν είναι τόσο σοβαρά βέβαια. Είναι όμως σημαντικός για εμάς, ειδικά τώρα που λείπουν παίκτες. Δεν είναι τόσο εύκολο με τόσο πιεσμένο πρόγραμμα. Σταδιακά όμως νιώθουμε καλύτερα.

Θα προσπαθήσουμε να κατεβάσουμε τον ρυθμό, με διαφόρων ειδών άμυνες. Έχει πολλά επιθετικά όπλα. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να βγούμε στο γήπεδο επιθετικά. Το πιο σημαντικό είναι να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ και να αποφύγουμε να δεχθούμε κάποιους εύκολους πόντους από τέτοιες καταστάσεις. Να αμυνθούμε στο low post σωστά. Έχουμε μόνο μια προπόνηση για να δουλέψουμε σε όλα αυτά και να προετοιμάσουμε το πλάνο μας.

Μας λείπουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες, θα παίξουμε με διαφορετικές πεντάδες. Αντιμετωπίσαμε επιθετικά προβλήματα στον προηγούμενο αγώνα της EuroLeague, ελπίζω πως τώρα θα είμαστε καλύτεροι στην εκτέλεση. Βλέπουμε πόσο θα βοηθήσει σε αυτό ο Μάριο (Χεζόνια). Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες στη διοργάνωση, ειδικά όταν απέναντί σου βρίσκεται η Μπαρτσελόνα".

Ο Σέλβιν Μακ, από την πλευρά του, εξήγησε πως: "Θα βγούμε στο γήπεδο για να παίξουμε σκληρά, απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να ελέγξουμε τα πράγματα που είναι στο δικό μας χέρι. Ο Καλάθης είναι σπουδαίος παίκτης, τον ξέρω. Τον παρακολουθούσα περισσότερο όταν ήταν το ΝΒΑ. Κοιτάζει διαρκώς να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του, αυτό είναι ξεχωριστό ταλέντο. Θα προσπαθήσουμε να τον δυσκολέψουμε. Τον Χεζόνια τον ξέρω, παίξαμε μαζί στους Ορλάντο Μάτζικ. Είναι σπουδαίος τύπος, εξαιρετικός συμπαίκτης. Θα φέρει κάποια ξεχωριστά πράγματα στο παιχνίδι μας, όπως η αθλητικότητα και το playmaking. Ανυπομονώ να ξαναπαίξω δίπλα του. Είναι ένας πολύ ωραίος τύπος στα αποδυτήρια".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ