STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Καντζούρης: "Οι δικαιολογίες είναι για τους αδύναμους, να παλέψουμε με διαφορετικό πνεύμα"

Καντζούρης: "Οι δικαιολογίες είναι για τους αδύναμους, να παλέψουμε με διαφορετικό πνεύμα"

Ο Κολοσσός ηττήθηκε από το καλύτερο Λαύριο (87-68) και ο Ηλίας Καντζούρης δεν έψαξε δικαιολογίες, τονίζοντας μάλιστα τον τρόπο που θα πρέπει να παλέψει η ομάδα του στη συνέχεια.

Το Λαύριο επικράτησε εύκολα του Κολοσσού (87-68), στο Game 1 της σειρά των playoffs της Stoximan Basket League, με τον τεχνικό της ομάδας της Ρόδου Ηλία Καντζούρη, να μην ψάχνει για δικαιολογίες αλλά για τον τρόπο που θα παλέψουν στη συνέχεια οι παίκτες του έτσι ώστε να φέρει και πάλι τη σειρά στο Λαύριο.

"Το έχω ξαναπεί, οι δικαιολογίες είναι για τους αδύναμους. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πάρα πολλές, αλλά δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Δεν θα αρχίσω να αναλύω. Δεν παίξαμε καλά ομαδικά και ατομικά. Έχουμε άλλη μία ευκαιρία στο γήπεδό μας. Θα πρέπει να κάνουμε τις ανάλογες προσαρμογές και να καλύψουμε κάποια θέματα ενέργειας για να φέρουμε ξανά τη σειρά εδώ", δήλωσε αρχικά.

Και συνέχισε: "Αυτοί που ήμαστε σήμερα θα είμαστε και την Πέμπτη. Αυτοί που θα είμαστε θα πρέπει να παλέψουμε με διαφορετικό πνεύμα".

Όσο για τον Ανοσίκε: "Θα δούμε στο γήπεδο πως θα τον αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα θα υπάρχουν ιδέες, αλλά κάποιες φορές δεν είναι πραγματοποιήσιμες".

Τέλος, για τα προβλήματα και την τύχη: "Παίζουμε για να τελειώσουμε σωστά τη σεζόν, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η χρονιά ήταν περίεργη. Το γνωρίζαμε. Δεν θα ήθελα να σταθώ στον παράγοντα τύχη. Δεν μπορείς να ελέγξεις κάποια πράγματα και είμαστε σε αυτήν την κατηγορία. Θέλω να παρουσιάσω όσο καλύτερο πρόσωπο γίνεται".

Από την πλευρά των νικητών, ο κόουτς του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, στάθηκε στον ρυθμό της ομάδας του και υπογράμμισε ότι στόχος του Λαυρίου είναι η είσοδος στην τετράδα του πρωταθλήματος.

"Σίγουρα είχαμε λίγο καλύτερο ρυθμό από τον Κολοσσό λόγω και του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο. Έχουν δύο παιδιά με κορονοϊό οι αντίπαλοι και είναι σημαντικές απουσίες. Γίναμε πιο επιθετικοί στην άμυνα. Το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνά μας και όλη η σειρά εκεί θα κριθεί. Έχουμε κάνει μεγάλη σεζόν αλλά είμαστε άπειρη ομάδα στα πλέι οφ. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έμπειρη ομάδα, με έμπειρο προπονητή. Θέλαμε να εστιάσουμε στην άμυνα και το κάναμε. Για να κερδίσουμε στη Ρόδο θα πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Θα προσπαθήσουμε να μην έρθουμε σε τρίτο παιχνίδι που θα είναι αγχωτικό", δήλωσε αρχικά.

Και συνέχισε: "Σίγουρα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και με τη βαθμολογική θέση που τερματίσαμε, θέλουμε τουλάχιστον να πετύχουμε την είσοδό μας στην τετράδα του πρωταθλήματος για πρώτη φορά. Προσπαθώ να περάσω στους παίκτες ότι δεν υπάρχουν φαβορί, γιατί η ομάδα μας είναι άπειρη. Δεν είναι απλά παιχνίδια πρωταθλήματος, μετράνε μόνο οι νίκες και όχι οι εμφανίσεις".

Όσο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ: "Ήταν σημαντικό και ιστορικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Αλλά δεν μας έδωσε την ευκαιρία να τον κοντράρουμε. Δεν μας άφησε περιθώρια. Εμείς το παίξαμε κανονικά και αυτό το παιχνίδι".

Για τον στόχο και την πρόκριση στην τετράδα: "Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και με τη βαθμολογική θέση που τερματίσαμε, θέλουμε τουλάχιστον να πετύχουμε την είσοδό μας στην τετράδα του πρωταθλήματος για πρώτη φορά. Προσπαθώ να περάσω στους παίκτες ότι δεν υπάρχουν φαβορί, γιατί η ομάδα μας είναι άπειρη. Δεν είναι απλά παιχνίδια πρωταθλήματος, μετράνε μόνο οι νίκες και όχι οι εμφανίσεις".

Τέλος, για το ματς στην Καλλιθέα: "Θα είναι 100% διαφορετικό. Θα μας πιέσει αρκετά στην έδρα της. Έχουν έμπειρα παιδιά. Είναι σημαντικό ότι έχουν εμπειρία από πλέι οφ και δεν θα έχουν παραπάνω πίεση από αυτή που πρέπει".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ