ΕΛΛΑΔΑ

Καντζούρης για τον καυγά στο Μπάμπεργκ - Παναθηναϊκός: "Δεν τον ξεκίνησε ο Πασκουάλ, δεν μετανιώνω"

Καντζούρης για τον καυγά στο Μπάμπεργκ - Παναθηναϊκός: "Δεν τον ξεκίνησε ο Πασκουάλ, δεν μετανιώνω"

Τρία χρόνια πίσω, στο Μπάμπεργκ - Παναθηναϊκός του 2018, γύρισε ο Ηλίας Καντζούρης για να σχολιάσει στην εκπομπή Pick N' Roll όσα είχαν συμβεί στο επεισόδιο με τους προπονητές των πράσινων (VIDEO).

Ήταν 2 Φεβρουαρίου του 2018, όταν η Μπάμπεργκ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό σε αγώνα της EuroLeague, με τον Ηλία Καντζούρη να εκτελεί χρέη head coach εξαιτίας μιας επέμβασης που είχε κρατήσει τον Αντρέα Τρινκέρι εκτός πάγκων για αρκετά ματς.

Εκείνο το βράδυ, 2:07 πριν από το τέλος της αναμέτρησης, ο Έλληνας προπονητής κάλεσε timeout για να ζητήσει από τους παίκτες του προσοχή στις παγίδες των πράσινων, με τον τότε συνεργάτη του Τσάβι Πασκουάλ, Ινίγο Θορθάνο, να αισθάνεται θιγμένος με αποτέλεσμα να υπάρξει αρκετή ένταση στο φινάλε του αγώνα.

Ο Καντζούρης ρωτήθηκε το βράδυ της Τρίτης (13/4) στην εκπομπή Pick N' Roll από τον Βασίλη Σκουντή για εκείνο το συμβάν, εξήγησε ότι δεν μετάνιωσε για την απόφασή του να σταματήσει το ματς για να προειδοποιήσει τους αθλητές του και απάντησε και για το αν είχε θεωρηθεί υποψήφιος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ μετά από την αποχώρηση του Λούκα Μπάνκι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ηλίας Καντζούρης:

"Είχα καλέσει timeout στα 2:07 πριν από το φινάλε. Δεν το ξεκίνησε ο Πασκουάλ, άλλος ήταν. Όσοι ξέρουν μπάσκετ, 2:07 είναι μια ολόκληρη ζωή. Επειδή ο Παναθηναϊκός πίεζε και έκανε παγίδες σε όλο το γήπεδο, κάλεσα το timeout για να πω στους παίκτες να είναι προσεκτικοί. Επ' ουδενί δεν ήθελα να θίξω κάποιον, αμέσως μετά από το timeout ο Παναθηναϊκός έπαιξε zone-press με παγίδες σε όλο το γήπεδο, που έδειξε ότι δεν είχε παρατήσει το ματς.

η φασαρία την προκάλεσε έντεχνα ένας συνεργάτης του κόουτς Πασκουάλ. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τον Πασκουάλ. Θα έπρεπε να είμαι βλάκας για να προκαλέσω, το έκανα για το συμφέρον της ομάδας για την οποία δούλευα. Δεν έχω μετανιώσει κιόλας, αν ξαναγινόταν κάτι αντίστοιχο, το ίδιο θα έκανα.

Το Σάββατο κάναμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν τεράστιο αντίπαλο όπως η ΑΕΚ. Θα μπορούσε να είναι και το τελευταίο μας εντός έδρας ματς. Θυμηθήκαμε τους κόπους και τις προσπάθειές μας και μέσα από τα προβλήματα κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Τέθηκε θέμα να αναλάβω την ΑΕΚ όταν έφυγε ο Λούκα Μπάνκι, ναι. Όντως συζητήθηκε, κάναμε και μια επαφή, αλλά αυτή η ερώτηση θα πρέπει να απευθυνθεί στη διοίκηση της ομάδας".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ