ΠΑΟΚ

Καλαμπόκης: "Ξαναγίναμε ομάδα"

"Ξαναγίναμε ομάδα λόγω του Φέλιξ" παραδέχτηκε στo SPORT 24 ο Καλαμπόκης που δεν είναι... κότα

Πριν από τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ της Α1, ο μπασκετικός ΠΑΟΚ βίωσε απίθανες καταστάσεις, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στη διοικητική και (κατά συνέπεια) οικονομική αστάθεια του συλλόγου.
Οι τελευταίες πληρωμές είχαν... επιλεκτικό χαρακτήρα και όσο και αν φαίνεται παράξενο πριν από μια εβδομάδα πληρώθηκαν όλοι οι παίκτες πλην των Σέρβων Στσεπάνοβιτς και Οστοϊτς, του Κροάτη Πάσαλιτς και του Βόσνιου Κογιαντίνοβιτς, κάτι που θα πρέπει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού ως γνωστόν σε μια ομάδα με οικονομικές αντιξοότητες πρωτίστως εξοφλούνται οι κοινοτικοί και οι ξένοι και τελευταίοι οι Ελληνες.

Το γεγονός ήταν λογικό να διχάσει την ομάδα, αφού η απόφαση της διοίκησης είχε δημιουργήσει παιδιά και... αποπαίδια! "Για κάποια 24ωρα δεν ανταλλάσσαμε ούτε καλημέρα με κάποιους συμπαίκτες μας. Οταν είδα, όμως, τον Κογιαντίνοβιτς να κλαίει σαν μωρό παιδί στην προπόνηση της Παρασκευής, ημέρας των δύο ημιτελικών του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, είπα ως εδώ και μη παρέκει", εκμυστηρεύτηκε ο Γιάννης Καλαμπόκης ξεκαθαρίζοντας στον προπονητή του ΠΑΟΚ Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος προσπάθησε (αλλά δεν κατάφερε) να πείσει τηλεφωνικώς τον Δημήτρη Πανελούδη να άρει την κλήση σε απολογία του Βόσνιου, ότι "εάν φύγει ένας, φεύγουμε όλοι"!

"Συσπειρωθήκαμε"

Εκείνη τη στιγμή ο Καλαμπόκης, τον οποίο από την πρώτη δημοτικού κορόιδευαν οι συμμαθητές του για το επώνυμό του ( "ειδικά στο δημοτικό, επειδή τα παιδιά ακόμη δεν έχουν συναίσθηση, δεν υπήρχε οίκτος στα πειράγματα"), λειτούργησε σαν τους... τρεις σωματοφύλακες: Ενας για όλους και όλοι για έναν! "Το αποτέλεσμα ήταν να συσπειρωθούμε εν όψει των αγώνων με τον Ολυμπιακό.

Βλέποντας τη στάση μας οι Γιουγκοσλάβοι, πιστεύω το εκτίμησαν και επειδή είναι παιδιά με φιλότιμο, τα έδωσαν όλα για το καλό της ομάδας, όπως κάναμε και εμείς. Εκείνη η αποχή, έστω και αν κράτησε λίγο, μας έδεσε και μας έκανε ομάδα",

εξομολογήθηκε ο Ελληνας γκαρντ, ο οποίος πρωτοστάτησε και στο... παρκέ (26 πόντοι) εναντίον του Ολυμπιακού.

Αν ήταν και λίγο περισσότερος ο κόσμος στο κλειστό της Πυλαίας! "Αυτό ξαναπές το! Είναι ο μεγάλος καημός των παικτών. Το γήπεδο ήταν μισοάδειο και αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο είναι ότι εγώ καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου, αλλά εκείνος δεν καταλαβαίνει εμάς! Σύμφωνοι, όλη τη χρονιά δεν έρχονται για τον άλφα ή βήτα λόγο.

Τώρα, όμως, στα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν τους οπαδούς του, οι οποίοι κατά την ταπεινή μου γνώμη έπρεπε να έλθουν στο γήπεδο. Βέβαια, αυτοί οι 1.500, δεν ξέρω και εγώ ακριβώς πόσοι ήλθαν, φώναζαν για 5.000. Η ουσία, όμως, είναι ότι στο κομμάτι αυτό ο ΠΑΟΚ απέτυχε. Απέτυχε να πείσει τον κόσμο και αυτό είναι που μένει.

Στενοχωριέμαι γιατί εάν εξαιρέσουμε μισό μήνα, όλους τους υπόλοιπους αποδώσαμε αρκετά καλό μπάσκετ κερδίζοντας τον σεβασμό και στην Α1 και στο Uleb Cup . Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι υπερήφανος για την ομάδα του!"



, σχολίασε ο δεύτερος σκόρερ (μ.ο. 13,3 π.) του Δικεφάλου πίσω από τον Βλάντο Στσεπάνοβιτς στην κανονική περίοδο και στα πλέι οφ.

"Θα παλέψουμε"



Ποια ήταν τα συστατικά της νίκης επί του Ολυμπιακού; "Καταφέραμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους αντιπάλους μας δίνοντας όλες τις δυνάμεις μας έπειτα από ένα ταραχώδες δεκαπενθήμερο. Θέλαμε τουλάχιστον μια νίκη στη σειρά με τον Ολυμπιακό και τώρα πηγαίνουμε στο ΣΕΦ για τον τρίτο αγώνα. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε. Ο Ολυμπιακός παραμένει το φαβορί για την πρόκριση, αλλά όπως προσπαθήσαμε πολύ στην Πυλαία, το ίδιο θα κάνουμε και στο ΣΕΦ.

Το βασικότερο είναι ότι θα παίξουμε με ψυχή, όπως συνέβη στον δεύτερο αγώνα. Το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας έχει γίνει ξανά πολύ ευχάριστο και θα παλέψουμε για το καλύτερο"

, υποσχέθηκε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο οποίος θα έμενε και δεύτερο χρόνο στον ΠΑΟΚ μόνο υπό προϋποθέσεις.










TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ