FIBA

Και όμως, η Team USA κινδυνεύει να μείνει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

Και όμως, η Team USA κινδυνεύει να μείνει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023
FIBA

Τρεις αγώνες πριν από το τέλος της προκριματικής φάσης, η εθνική ομάδα των ΗΠΑ νιώθει για πρώτη φορά πίεση όσον αφορά την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Δείτε το ακραίο, αλλά πιθανό σενάριο που αφήνει τους Αμερικανούς εκτός.

Την ώρα που μετράει... στιγμές μέχρι να χάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του FIBA Ranking την πρώτη θέση στο παγκόσμιο μπάσκετ από την Ισπανία, η εθνική ομάδα των ΗΠΑ πιέζεται όσον αφορά στην πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Οι Αμερικανοί ηττήθηκαν με 79-94 από τη Βραζιλία στην Ουάσινγκτον (Καμπόκλο 24 πόντοι, 4 ριμπάουντ, Ντε Πάουλα 18 πόντοι, 5 ριμπάουντ, Μπενίτε 11 πόντοι) και σπατάλησαν την ευκαιρία να τσεκάρουν από τώρα τα εισιτήριά τους για τη διοργάνωση του επόμενου καλοκαιριού, δίνοντας έτσι δικαιώματα στις ομάδες που τους καταδιώκουν για να τους αμφισβητήσουν.

Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της β' φάσης στην προκριματική διαδικασία, οι ΗΠΑ βρίσκονται στο 7-2 και πίσω τους το Μεξικό και η Βραζιλία είναι στο 6-3. Ουρουγουάη και Πουέρτο Ρίκο ακολουθούν στο 5-4 και πέντε ομάδες παλεύουν για τις τρεις πρώτες θέσεις. Απλώς οι Αμερικανοί έχουν δύσκολο πρόγραμμα, καθώς πρώτα θα υποδεχθούν την ουραγό Κολομβία (3-6) και στη συνέχεια θα ταξιδέψουν στην Ουρουγουάη και στη Βραζιλία, για αγώνες που πιθανώς να έχουν χαρακτήρα τελικών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με δεδομένο ότι ο head coach Τζιμ Μπόιλεν δεν έχει ενεργούς NBAers αλλά παίκτες που βρίσκονται εκτός Λίγκας όπως ο Κρις Κιόζα, ο Αλίζ Τζόνσον, ο Λάνγκστον Γκάλογουεϊ, ο Χένρι Σιμς κι ο Ρόντνι Χουντ, ουδείς μπορεί να θεωρήσει δεδομένο ότι οι ΗΠΑ θα πετύχουν τον στόχο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Με νίκη απέναντι στην Κολομβία θα κλειδώσουν την πρόκριση, σε διαφορετική περίπτωση το πρόγραμμα είναι δύσκολο και δύο ήττες σε Ουρουγουάη και Βραζιλία θα την βάλουν σε τεράστιο κίνδυνο.

Αν οι ΗΠΑ ηττηθούν από την Κολομβία του Μπράιαν Ανγκόλα, του Αντρές Ιμπαργκουέν και του Μάικλ Τζάκσον, τότε θα μπουν κυριολεκτικά σε δύσκολη θέση καθώς ένα ρεκόρ 7-5 μπορεί να τους ρίξει εκτός της πρώτης τριάδας και να τους στερήσει και την καλύτερη τέταρτη. Βλέπετε, στον απέναντι όμιλο η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αργεντινή είναι στην 3η και στην 4η θέση με έξι νίκες, μία περισσότερη από αυτή που έχουν Ουρουγουάη και Πουέρτο Ρίκο στον όμιλο της Team USA.

Με απλά λόγια, το ενδεχόμενο να μείνει η εθνική ομάδα των ΗΠΑ εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 είναι από δύσκολο έως απίθανο και ακραίο, είναι όμως υπαρκτό, ειδικά αν η Κολομβία νικήσει στην τέταρτη αγωνιστική της β' φάσης τους Αμερικανούς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS FIBA NBA ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ