ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση για Παπανικολάου

Και ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση για Παπανικολάου
Παπανικολάου INTIME SPORTS

Λίγη ώρα μετά την εντός έδρας ήττα από τη Μπάμπεγκ ο Ολυμπιακός "απάντησε" καταθέτοντας πρόταση στον Κώστα Παπανικολάου! Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Ο Κώστας Παπανικολάου αποτελεί το καυτό όνομα των τελευταίων ημερών . Αρχικά ήταν ο Άρης η ομάδα που τον κυνηγούσε διακαώς. Στη συνέχεια προστέθηκε ο Παναθηναϊκός που του έκανε μια άκρως δελεαστική πρόταση, για να μπει στο παιχνίδι και η Λοκομοτίβ Κουμπάν. Η τελευταία εξέλιξη, ωστόσο, έχει να κάνει με την επανεμφάνιση του Ολυμπιακού, που κατέθεσε πρόταση για τον παίκτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι "ερυθρόλευκοι" είχαν κάνει μια πρόταση στον Παπανικολάου και τον περασμένο Οκτώβρη, πριν επιστρέψει δηλαδή στο ΝΒΑ και τους Ντένβερ Νάγγετς. Η πρόταση τότε δεν κρίθηκε ικανοποιητική από την πλευρά του παίκτη, που ούτως ή άλλως όπως είχε υπογραμμίσει στο Live Chat του Sport24.gr πριν τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ, η Ευρώπη δεν ήταν η πρωταρχική του επιλογή, καθώς ήθελε να δοκιμάσει με όλες του τις δυνάμεις στην Αμερική, για να μην επιστρέψει έχοντας κάποιο απωθημένο.

Μετά και από αυτή την εμπειρία του -και τον άκομψο τρόπο με τον οποίο τον έκοψαν οι Νάγγετς- είναι αποφασισμένος οριστικά να αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι απέρριψε δύο προτάσεις για 10ήμερα συμβόλαια, αλλά και συμβόλαια στο NBDL.

Στον Άρη η πλευρά του παίκτη απάντησε αρνητικά το βράδυ , έστω κι αν οι "κίτρινοι" ήταν η ομάδα που θα έκαναν πιο βατή την επιστροφή του, δίνοντας του όχι μόνο πολύ χρόνο συμμετοχή, αλλά ακόμη προσφέροντας του ένα γνώριμο περιβάλλον, την ευκαιρία να επιστρέψει στην πόλη που μεγάλωσε, αλλά και έναν άκρως πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήταν όμως ξεκάθαρο - και αρκετά λογικό - ο Παπανικολάου να προτιμήσει ομάδα της Euroleague, δεδομένου ότι είχε στα χέρια του προτάσεις.

Την Πέμπτη βγήκε στο φως της δημοσιότητας η πρόταση του Παναθηναϊκού, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι η καλύτερη που έχει ως τώρα στα χέρια του. Η διάρκεια της μάλιστα φτάνει ως το 2018. Οι "πράσινοι" θέλουν να ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό τους, δίνοντας στον Παπανικολάου την ευκαιρία να παίξει στην πατρίδα του και στο top επίπεδο. Υπάρχει άλλωστε ο χώρος για αυτόν στους φόργουορντ, δεδομένου ότι ο Σάσα Πάβλοβιτς βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε δυσμενή θέση λόγω της απόδοσης του, ενώ υπάρχει κενό ακόμη και στο "4", δεδομένου ότι ο Τζέιμς Γκιστ μεταφέρεται συχνά στο "5".

Γίνεται κατανοητό, όμως, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο παίκτης θα πρέπει να πάρει μια γενναία -και δύσκολη- απόφαση, καθώς θα πρέπει να μετακομίσει στο στρατόπεδο του "αιώνιου" αντιπάλου. Ο ίδιος είχε ζήσει από κοντά την αντίστοιχη κίνηση του Βασίλη Σπανούλη και σίγουρα είναι ένα προσωπικό ρίσκο που θα λάβει υπόψη του.

Η πρόταση του Ολυμπιακού

Η τελευταία εξέλιξη αφορά την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος από πλευράς Ολυμπιακού. Το άσχημο αποτέλεσμα του Ολυμπιακού, ήταν αυτό που το πυροδότησε, σε συνδυασμό (ενδεχομένως) με την πρόταση του Παναθηναϊκού. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν διεθνή παίκτη, οπότε είναι λογικό και οι δύο ομάδες να θέλουν να ενισχύσουν τον κορμό των γηγενών παικτών, κάτι που έχει αποδειχτεί ότι αποτελεί βασικό συστατικό για τη διάρκεια και την επιτυχία μιας ομάδας στο κορυφαίο επίπεδο.

Οι Πειραιώτες θέλουν λοιπόν (ξανά) τον Παπανικολάου, έχοντας ορισμένα δυνατά διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια τους. Όπως είναι το γνώριμο περιβάλλον, η προηγούμενη επιτυχημένη εμπειρία στο Λιμάνι με το ένα πρωτάθλημα και τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους, αλλά και το παράδειγμα του Γιώργου Πρίντεζη που επιστρέφοντας από μια αποτυχημένη θητεία στη Μάλαγα, όχι μόνο βρήκε τον εαυτό του, αλλά εκτοξεύτηκε φορώντας τα "ερυθρόλευκα".

Μόνο που στον Ολυμπιακό ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος, διότι υπάρχει στο "3" ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, αλλά και ο Ματ Λοτζέσκι, όταν επιστρέψει. Χώρια την πληθώρα των γκαρντ που μπορούν να καλύψουν ενδεχομένως τη θέση του τρίτου περιφερειακού (Χάκετ, Μάντζαρης, Σπανούλης, Τζόνσον-Όντομ, Αθηναίου). Αν και στο μυαλό των ανθρώπων του Ολυμπιακού η προσθήκη του Παπανικολάου θα ενισχύσει την ομάδα σε μια θέση που πονάει, αυτή του πάουερ-φόργουορντ. Κενό που θα καλύψει τόσο ο Παπαπέτρου (όπως έχει κάνει με επιτυχία τον τελευταίο καιρό), αλλά ενδεχομένως και ο Παπανικολάου.

Ποιος έχει το προβάδισμα

Την Παρασκευή προέκυψε και το ενδιαφέρον της Λοκομοτίβ Κουμπάν, που έχει προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον οποίο ο Κώστας Παπανικολάου συνεργάστηκε ένα χρόνο στον Ολυμπιακό κατακτώντας το ευρωπαϊκό τρόπαιο στο Λονδίνο. Οι Ρώσοι είναι αυτοί που του προσφέρουν πιο άμεσα έναν ρόλο κοντά στα μέτρα του (διότι έχουν λιγότερους παίκτες στην περιφέρεια), έναν προπονητή που γνωρίζει, αλλά και τη χρονική διάρκεια που τον βολεύει (ως το τέλος της σεζόν), χωρίς να τον δένει. Οι μήνες που απομένουν εξάλλου ήταν αρχικά για τον Παπανικολάου ένα μεταβατικό στάδιο, όπως έγινε ξεκάθαρο και στον Άρη που από 1 1/2 χρόνο, κατέληξε να προσφέρει μισό χρόνο συμβόλαιο.

Από εκεί και πέρα είναι λογικό έχοντας στα χέρια του δύο προτάσεις από την Ελλάδα, ο Κώστας Παπανικολάου να βάλει ως προτεραιότητα το να παίξει στη χώρα του. Τα πράγματα, ωστόσο, είναι ρευστά και όπως όλα δείχνουν η απόφαση του Παπανικολάου θα γίνει γνωστή τις επόμενες 48 ώρες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ