ΑΕΚ

ΚΑΕ ΑΕΚ: "Οι επίσημοι προσκεκλημένοι μας δέχτηκαν επίθεση, με τους αστυνομικούς απλώς να παρακολουθούν"

ΚΑΕ ΑΕΚ: "Οι επίσημοι προσκεκλημένοι μας δέχτηκαν επίθεση, με τους αστυνομικούς απλώς να παρακολουθούν"
INTIME SPORTS

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για όσα συνέβησαν στις εξέδρες του "Ανδρέας Παπανδρέου" με έμφαση στην στάση της Αστυνομίας.

Τα επεισόδια που έγιναν στις εξέδρες του "Ανδρέας Παπανδρέου" λίγο πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου χάλασαν πολύ τη γεύση που άφησε ένα -κατά γενική ομολογία- πολύ όμορφο παιχνίδι, αυτό ανάμεσα σε Περιστέρι και ΑΕΚ.

Την επομένη του αγώνα, η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν, αναφέρθηκε στην στάση της Αστυνομίας και κατέθεσε σειρά ερωτημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

"Για όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, η ΑΕΚ BC ανακοινώνει:

Σεβόμενοι τον φίλαθλο κόσμο της Ομάδας μας και την Ιστορία του ενδόξου Σωματείου μας, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα κάτωθι.

Η ΑΕΚ ΒC έχοντας αποδείξει εμπράκτως την προσήλωσή της στο μείζονα στόχο των προτεραιοτήτων της, ήτοι την αναβάθμιση του ελληνικού μπάσκετ, όπου εκτός των άλλων συνέβαλε τα μέγιστα για ακόμη μία φορά στην επίτευξη συμφωνίας για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, πάντα με γνώμονα το συλλογικό (και όχι σωματειακό) συμφέρον του αθλήματος, δεν δύναται να μείνει άφωνη/αμέτοχη στα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.

Σε συνέχεια των όσων προηγήθηκαν με την αδικαιολόγητη αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα Περιστέρι - ΑΕΚ, ακολούθησαν χθες όλα όσα είδε το πανελλήνιο μέσω του τηλεοπτικού δέκτη και τα οποία δημοσίευσε/αναπαρήγαγε και το σύνολο των ΜΜΕ.

Δείχνοντας τον προσήκοντα σεβασμό και απέναντι στους τραυματισθέντες οικογενειάρχες/επίσημους προσκεκλημένους της Ομάδας μας, οφείλουμε να αναφέρουμε τα όσα έγιναν.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι μας προκλήθηκαν και προπηλακίστηκαν στο "Ανδρέας Παπανδρέου" και κατόπιν δέχτηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους, με τους αστυνομικούς απλώς να παρακολουθούν δίχως να επέμβουν και δίχως να προβούν ούτε σε μία σύλληψη. Ταυτόχρονα, οπαδοί του Περιστερίου προπηλάκισαν μέλη της αποστολής της Ομάδας μας, που κάθονταν στον πάγκο.

Και αναρωτιόμαστε...

Πώς γίνεται σ’ έναν αγώνα, που έχει οριστεί ώστε να διεξαχθεί με αυξημένα μέτρα Τάξης από την Αστυνομία, να μην υπάρχει ούτε ένα άτομο από το προσωπικό ιδιωτικής ασφαλείας και να υπάρχει ελάχιστη έως ανεπαρκής αστυνομική δύναμη σε όλο το γήπεδο (εξέδρες, αγωνιστικό χώρο, πάγκοι ομάδων, φυσούνα κλπ );

Θα θέλαμε πραγματικά να γνωρίζουμε, με ποια λογική άλλαξε η απόφαση των διαιτητών για εκκένωση του γηπέδου, βασιζόμενη στην αδυναμία της Αστυνομίας να διασφαλίσει την... ασφαλή/ομαλή εκκένωση;

Πώς γίνεται η Αστυνομία να μην μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή έξοδο των οπαδών από το γήπεδο και να μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή... είσοδο και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, που βεβαίως ούτε αυτή διασφάλισε;

Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης του γηπέδου, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί; Ναι, ή όχι;

Αφού ως πρόφαση αλλαγής ημερομηνίας του αγώνα τέθηκε η αδυναμία της Αστυνομίας να τηρήσει τα μέτρα ασφαλείας το Σάββατο, και επελέγη η Κυριακή ως ασφαλέστερη, γιατί συνέβησαν όλα αυτά;

Και τελικά, αφού "είναι επισφαλές να ορίζονται αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου την ίδια ημέρα και σχεδόν την ίδια ώρα στα δύο γήπεδα ("Ανδρέας Παπανδρέου" και "Γήπεδο Ατρομήτου"), πώς ορίστηκαν πριν από μερικούς μήνες (19/03/2022) αγώνας μπάσκετ (Περιστέρι – ΠΑΟΚ) και αγώνας ποδοσφαίρου (Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης) ίδια ημέρα και σχεδόν την ίδια ώρα, ήτοι 16:30 και 17:15; (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες στο gallery);

Πριν μερικούς μήνες ήταν... ασφαλές να διεξαχθούν αγώνες ίδια ημέρα και σχεδόν ίδια ώρα και το περασμένο Σάββατο ήταν... επισφαλές;

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, ότι η ΑΕΚ BC θα συνεχίσει να μάχεται, με έργα και όχι με λόγια, για την εξυγίανση του ελληνικού μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα, αναζητώντας πάντα συνθέσεις και ενότητα, και όχι διαιρέσεις και διχασμό, αλλά και στηλιτεύοντας τα "κακώς κείμενα".

Αυτό πράττει ανέκαθεν, αυτό πράττει πιο έντονα και πιο συντεταγμένα τον τελευταίο καιρό, διότι αυτό επιβάλλουν οι αξιακοί της κώδικες. Αυτό επιβάλλουν οι στιγμές.

ΑΕΚ ΒC".

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ