ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιτούδης: "Είδαμε παίκτες που αρχίζουν να γίνονται άντρες"

Ιτούδης: "Είδαμε παίκτες που αρχίζουν να γίνονται άντρες"
INTIME SPORTS

Για τα συμπεράσματα που έβγαλε από τα φιλικά του Ακρόπολις, την απουσία του Γιάννη από μερικά από αυτά αλλά και τα στοιχεία που θέλει να βελτιώσει μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Η Εθνική ομάδα κατέκτησε το τουρνουά Ακρόπολις, κέρδισε την Τουρκία στο τελευταίο ματς, με τον Δημήτρη Ιτούδη να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα του. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στις πολλές απουσίες που έχει η Εθνική αλλά και τα κομμάτια που θα πρέπει να φτιάξει ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων.

Αναφέρθηκε στην εξέλιξη παικτών όπως ο Κώστας Αντετοκούνμπο αλλά και στην απουσία του Γιάννη από τα περισσότερα φιλικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη:

"Προφανώς μάθατε πως ο Γιάννης είχε θέμα με τη μέση. Όλα τα πλάνα που κάναμε δεν μας βγήκαν και έπρεπε να προσαρμοστούμε. Είχαμε καλό ξεκίνημα στο ματς. Η Τουρκία μπορεί να ανοίξει το γήπεδο εύκολα, έχει τους παίκτες να το κάνει. Για εμάς ο Σενγκούν ήταν σπαζοκεφαλιά. Δεν ήμασταν καλοί στις παγίδες. Τελειώσαμε το ματς με χαμηλό σχήμα αλλά θέληση να πάρουμε το ματς. Είδαμε πως είτε πονάμε είτε όχι θα δίνουμε μάχες στο παρκέ. Οι αθλητές βγάζουν χαρακτήρα και αντιλαμβάνονται τι μπορούμε να κάνουμε. Πλησιάζουμε σε αυτό που έχουμε σχεδιάσει. Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Μακάρι να είμαστε υγιείς χωρίς άλλα προβλήματα”.

Για τον Γιάννη και την συμμετοχή του: “Πολύ σοβαρό να βρεθεί με τους άλλους παίκτες. Δεν μπορείς να γίνεις ομάδα αν δεν έχεις τα στοιχεία που είναι αναγκαία. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Δεν παρατάμε κάτι προφανώς, μπαίνουμε να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί στο παρκέ. Προφανώς είναι θέμα που ο Γιάννης δεν έπαιξε πολύ και θέλουμε να έχουμε καλές προπονήσεις. Προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα. Αυτοί είμαστε. Θα είμαστε τέλειοι; Όχι. Και εγώ το καταλαβαίνω που είμαι νέος στο πόστο. Ο χρόνος είναι λίγος”.

Για τις δηλώσεις του Αταμάν για τους φιλάθλους και αν θεωρεί πως οι φίλαθλοι ξεπέρασαν το όριο: “Πρέπει εγώ να ανοίξω συζήτηση και να το σχολιάσω; Προφανώς και είναι άσχημο. Εγώ είμαι περήφανος Έλληνας και τραγουδάω τον ύμνο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πούμε τα κακώς κείμενα. Μακάρι να φτάσουμε σε σημείο να μην μας επηρεάζει στο αγωνιστικό”.

Ποια κομμάτια κρατάει και τι θέλει να βελτιώσει: “Θέλω να είναι όλοι υγιείς. Να τους δούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Αλλιώς ο καθένας θα γράψει τα δικά του. Αναφορικά με τις βολές δεν είναι κάτι που φτιάχνεται αμέσως. Σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί. Η προπόνησή μας είναι έτσι. Εστιάζουμε στις βολές. Είμαστε σε αγωνιστική περίοδο. Σχεδόν σαν πρωτάθλημα EuroLeague”.

Για την τελευταία περίοδο και την άμυνα που έπαιξε και το χαμηλό σχήμα που χρησιμοποίησε: “Δεν ξέρω ούτε και εγώ αλλά μπορώ να διαχειριστώ όσα έρχονται. Σκεφτόμαστε πράγματα. Λείπουν παίκτες. Πάμε να δούμε τι έχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Προσπαθούμε να αντιδράσουμε. Όλοι. Είναι σχήμα που το σκεφτήκαμε, πρέπει να ανέβουν όλοι μία θέση. Καλό θα ήταν να έχουμε χρόνο. Δεν είναι της στιγμής οι αποφάσεις. Μακάρι να είχα ψηλό σχήμα. Μέσα από τα παιχνίδια είδαμε παίκτες που αρχίζουν να γίνονται άντρες. Ο Κώστας ήταν ουσιαστικός. Δεν ήταν ο μόνος.

Έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι μερικοί παίκτες ήταν συμπαίκτες και είχαν αυτοματισμούς. Λειτουργεί αυτό αλλά δεν ήταν αυτό που είχα κατά νου”.

Για την επιλογή του ρόστερ:Θα περιμένω ως το τέλος”.

Για Μπαρτζώκα και Πρίφτη: “Το προπονητικό τιμ δεν αλλάζει. Έχω μιλήσει με Πρίφτη, Μπαρτζώκα και Σφαιρόπουλο. Ο καθένας για τους λόγους του δεν μπορούσε αλλά αν χρειαστεί θα είναι εκεί. Τώρα έχουμε καλό τιμ και εμείς περιμένουμε να γίνουμε ομάδα”.

Για τα ματς με Σερβία και Βέλγιο και αν θα μπορεί να βγάλει παραπάνω συμπεράσματα: “Δεν έχουμε πλεονέκτημα. Η Σερβία καίγεται για το ματς. Δεν μας κάνει να χαλαρώσουμε. Και αυτά θα είναι εικόνα για μετά. Θα δώσουμε τις μάχες μας”.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET 2022 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ