EUROBASKET

Ισπανία, Σκαριόλο: "Δεν ισχύει ότι θα αποχωρήσω μετά το Eurobasket, έχω συμβόλαιο έως το 2024"

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο σε αγώνα των Ολυμπιακών Αγώνων
Ο Σέρτζιο Σκαριόλο σε αγώνα των Ολυμπιακών Αγώνων Ⓒ 2021 ERIC GAY / ASSOCIATED PRESS

Με δήλωσή του ο Σέρτζιο Σκαριόλο διέψευσε τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι θα αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής Ισπανίας μετά το Eurobasket 2022, τονίζοντας ότι έχει συμβόλαιο μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Τα δημοσιεύματα ισπανικών ΜΜΕ ότι ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής Ισπανίας μετά το Eurobasket 2022 αναπαράχθηκαν σε όλη την Ευρώπη. Ο ίδιος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε αυτά.

Με δήλωσή του στην ισπανική "AS" ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι έχε συμβόλαιο μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και σκοπεύει να το τηρήσει. Παράλληλα, πρόσθεσε πως η πρόκριση της Βίρτους Μπολόνια στην EuroLeague της σεζόν 2022/23 δεν θα τον αποτρέψει από το να καθίσει στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας στα παράθυρα της FIBA, αφού έχει προνοήσει να συμπεριλάβει σχετικό όρο στο συμβόλαιό του.

"Δεν ξέρω από πού προέκυψαν αυτές οι φήμες και δεν συνηθίσω να σχολιάζω φήμες, αλλά για μία φορά θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Το συμβόλαιό μου με την Βίρτους αναφέρει ξεκάθαρα ότι μπορώ να συμμετάσχω στα παράθυρα των εθνικών ομάδων" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκαριόλο, για να προσθέσει: "Παράλληλα, στο συμβόλαιό μου με την ισπανική Ομοσπονδία δεν υπάρχει κανένας όρος για διακοπή συμφωνίας και έχει διάρκεια μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024".

Κλείνοντας την δήλωσή του, ο Σκαριόλο τόνισε: "Ξέχωρα από το γεγονός ότι έχω την διαβεβαίωση ότι θα τηρηθούν αυτοί οι όροι, είναι πολύ προσβλητικό να αμφιβάλει ο κόσμος για την ειλικρίνεια και την σοβαρότητα των ανθρώπων αυτών και να σκεφτεί ότι δεν πρόκειται να τηρήσουν τους όρους των συμβολαίων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι με συνεργασία δεν μπορούμε να εναρμονιστούμε στο καλεντάρι και να κάνουμε ότι και ο Ίγκορ Κοκόσκοβ την διετία που βρισκόταν στην Φενέρμπαχτσε. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την πιθανότητα να απουσιάσω από τις υποχρεώσεις του συλλόγου ή της εθνικής ομάδας όσο το δυνατόν λιγότερο".

TAGS EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ