NBA

Ίρβινγκ: Αντιεμβολιαστές διαδήλωσαν έξω από το γήπεδο των Νετς στηρίζοντας τον σταρ του Μπρούκλιν

Αντιεμβολιαστές διαδηλωτές έξω από το γήπεδο των Νετς διαμαρτύρονται και στηρίζουν τον Ίρβινγκ
Αντιεμβολιαστές διαδηλωτές έξω από το γήπεδο των Νετς διαμαρτύρονται και στηρίζουν τον Ίρβινγκ Ⓒ 2021 JOHN MINCHILLO/ ASSOCIATED PRESS

Πρωτόγνωρα σκηνικά στο ΝΒΑ, με περίπου 100 αντιεμβολιαστές να διαδηλώνουν έξω από το γήπεδο των Νετς για χάρη του ανεμβολίαστου Καϊρί Ίρβινγκ για να καταγγείλουν την νομοθεσία της Νέας Υόρκης σχετικά με τον εμβολιασμό.

Ο Καϊρί Ίρβινγκ παραμένει εκτός ομάδας στους Νετς λόγω της επιλογής του να μην εμβολιαστεί, δηλώνοντας ότι ξέρει τις επιπτώσεις των αποφάσεών του. Δεν είναι σίγουρο βέβαια ότι περίμενε αυτό που έγινε πριν τον αγώνα των Νετς με τους Χόρνετς (νίκη των δεύτερων με 111-95).

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας λοιπόν, έξω από το γήπεδο των Νετς, το "Barclays Center" βρέθηκαν πάνω από 100 αντιεμβολιαστές, οι οποίοι διαδήλωσαν για χάρη του σταρ του Μπρούκλιν με πλακάτ που έγραφαν ότι είναι στο πλευρό του Ίρβινγκ, ενώ φώναζαν και συνθήματα.

"Δικό μου σώμα, δική μου επιλογή" και "Αφήστε τον Καϊρί να παίξει" φώναζαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές, οι οποίοι βρήκαν την κατάλληλη αφορμή για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την νομοθεσία της Νέας Υόρκης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά και τους περιορισμούς τους κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους, βάζοντας μπροστά το θέμα του All Star γκαρντ, σε μία αναμενόμενη κίνηση.

Τα κίνητρα του Ίρβινγκ πίσω από την απόφασή του δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρα, με το περιβάλλον του να αναφέρει ότι ο λόγος που παραμένει ανεμβολίαστος είναι για να δώσει φωνή στους ανθρώπους που αισθάνονται αδικημένοι. Όποια και αν είναι τα κίνητρα ωστόσο, είναι δεδομένο ότι ο σταρ των Νετς έπρεπε να καταλάβει ότι κάποια θα προσπαθούσαν να καπηλευτούν τον όποιο σκοπό του για δικό τους όφελος. Και αυτό ακριβώς έγινε, με το ΝΒΑ να βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ