STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ιωνικός - Παναθηναϊκός 61-90: Με φόρα στα ημιτελικά

Οι Σαντ Ρος και Γουάιτ στο Ιωνικός - Παναθηναϊκός
Οι Σαντ Ρος και Γουάιτ στο Ιωνικός - Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επιβλήθηκε με 90-61 του Ιωνικού και εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League.

Χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα, ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός και πειθαρχημένος και επικράτησε του Ιωνικού με 90-61 εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία του στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League, εκεί όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ- ΠΑΟΚ. Ο κόουτς Κάτας είδε τον Τι Τζέι Μπρέι να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στο χέρι και τους παίκτες του να κάνουν ένα εξαιρετικό ματς σε άμυνα και επίθεση.

Από την άλλη μεριά ο Ιωνικός δεν μπόρεσε να απειλήσει, είδε τη διαφορά να παίρνει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου και έκλεισε στην έδρα του τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι πληγώθηκαν από τα μακρινά σουτ έχοντας μόλις 2/20 ενώ για ακόμα ένα ματς δεν πήραν βοήθειες από τον Μουχαϊμίν.

O MVP

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης για τον Παναθηναϊκό, βοηθώντας τους "πράσινους" τόσο στο επιθετικό κομμάτι όσο και στο αμυντικό. Με την είσοδο του στο ματς, ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του αγώνα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε να χτίζει μία διψήφια διαφορά δυσκολεύοντας παράλληλα τον Ιωνικό στην άμυνα. Στα 15:40 λεπτά που αγωνίστηκε, σημείωσε 15 πόντους έχοντας 6/8 εύστοχα σουτ ( 4/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα).

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν ο "αδύναμος κρίκος" για τον Ιωνικό με τον Έλληνα γκαρντ να μην μπορεί αυτή τη φορά να βοηθήσει την ομάδα του επιθετικά. Παρά τις τρεις ασίστ που μοίρασε στους συμπαίκτες του, η αδυναμία του στην επίθεση ήταν εμφανής για τον Ιωνικό (5 πόντοι, 2/6 σουτ εντός παιδειάς), που δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό σε αυτό το κομμάτι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι 56 πόντοι που πήρε ο Παναθηναϊκός από τον πάγκο του αλλά και το 2/20 τρίποντα του Ιωνικού ήταν τα δύο στατιστικά που ξεχώρισαν για διαφορετικούς λόγους. Οι "πράσινοι" σκόραραν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, πήραν πολλές βοήθειες από τους αναπληρωματικούς τους, την ώρα που ο Ιωνικός δεν μπορούσε με τίποτα να βρει στόχο έξω από τα 6.75.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στο ματς, προηγήθηκε από νωρίς με πέντε πόντους και πίεσε πολύ τον Ιωνικό στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν προβλήματα στην επίθεση, δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους έδωσαν οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο στα μέσα περίπου του πρώτου δεκαλέπτου, βελτιώθηκαν, μείωσαν και έβγαλαν εντυπωσιακές φάσεις. Οι "πράσινοι" μπόρεσαν να μεγαλώσουν τη διαφορά τους και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +7. Η συνέχεια για τον Ιωνικό στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ιδιαίτερα άστοχη, με τον Παναθηναϊκό και τον Μήτογλου να το εκμεταλλεύονται πηγαίνοντας τη διαφορά στους 14 πόντους. Ο Μπρέι έκανε την επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό του και βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό να κλείσει το ημίχρονο στο +18.

Ο Ιωνικός μείωσε στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού, πήγε τη διαφορά στους 13 με τους Χόλογουελ και Χουγκάζ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα και με ένα σερί 8-0, κράτησε το προβάδισμά του κοντά στους 20 πόντους. Από εκεί και έπειτα, η συνέχεια ανήκε ξεκάθαρα στους "πράσινους" που δεν κοίταξαν στιγμή πίσω, σκόραραν με κάθε πιθανό τρόπο, έβγαλαν εξαιρετικές άμυνες και έκλεισαν τη θέση τους στα ημιτελικά.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παναγιώτου, Αναστόπουλος Α, Τσολάκος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-21, 30-48, 46-70, 61-90

ΙΩΝΙΚΟΣ (Τσίκληρας): Πρίτζετ 13 (6/14 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/1 βολές, 3 ασίστ), Χόλογουελ 14 (6/9 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μουχαϊμίν 2, Χουγκάζ 14 (6/11 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Χόλιφιλντ 6 (4 ριμπάουντ), Πετρόπουλος 4, Χατζηκυριάκος 3, Βλάχος, Τολιόπουλος 5 (3 ασίστ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Κάτας): Παπαγιάννης 14 (5/6 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 2 (4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Χεζόνια ( 4 λάθη), Γουάιτ 10 (2/2 δίποντα), Σαντ-Ρος 8, Μακ 11 (5/8 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μπρέι 10 (2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Μποχωρίδης 9 (3/3 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Όγκαστ 6 (4 ριμπάουντ), Κασελάκης 2, Μήτογλου 15 (4/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μπεντίλ 3.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ιωνικού: 25/47 δίποντα, 2/20 τρίποντα, 5/9 βολές, 29 ριμπάουντ (17+12), 15 ασίστ, 15 λάθη, 7 κλεψίματα, 2 τάπες.

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 27/40 δίποντα, 8/21 τρίποντα, 12/15 βολές, 40 ριμπάουντ (29+11), 25 ασίστ, 16 λάθη, 8 κλεψίματα, 4 τάπες.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ