ΑΕΚ

Ίμπο: "Θέλω Αθήνα, αλλά..."

"Μίλησα στο τηλέφωνο με τον Δρόσο" εκμυστηρεύεται στο SPORT 24 ο Ιμπράημ Κουτλουάι

Η φωνή του «Ιμπο» έβγαινε ίσα ίσα από το τηλέφωνο. « Υπάρχει πολλή κούραση λόγω της προετοιμασίας με την εθνική ομάδα. Ξέρεις κάτι όμως; Εχουμε καλή ομάδα και αξίζει τον κόπο. Ισως καλύτερη και από πέρυσι στην Ιαπωνία», εξομολογήθηκε ο 33χρονος σούτινγκ γκαρντ δικαιολογώντας τα… αγκομαχητά που έβγαιναν από μέσα του.

Το θέμα, βεβαίως, που απασχολεί τους οπαδούς της ΑΕΚ δεν έχει να κάνει με την προετοιμασία της Τουρκίας εν όψει του 35ου Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας (3-16 Σεπτεμβρίου), ούτε με τη δεδομένη κούραση της εποχής, αλλά με τις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει με την πρώην ομάδα του (την περίοδο 2000-01 ο Ιμπο αγωνίστηκε στην ΑΕΚ κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος).

« Μου τηλεφώνησε ο κύριος Δρόσος!», αποκάλυψε ο Κουτλουάι τονίζοντας ότι « το ενδιαφέρον της ΑΕΚ περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, γιατί δείχνει ότι ο προπονητής και κατ' επέκταση ο σύλλογος υπολογίζει στις δυνατότητές μου. Θέλω να έλθω για να ξαναπαίξω μπάσκετ στην Αθήνα, αλλά δεν είναι στο χέρι μου. Βλέπετε, υπάρχει το συμβόλαιό μου με την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, το οποίο έχει ισχύ για τα επόμενα δύο χρόνια. Για την ακρίβεια, λήγει το καλοκαίρι του 2008, ενώ ο σύλλογος διατηρεί την οψιόν για ακόμη έναν χρόνο»…

Αυτό το στοιχείο συνιστά το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη συμφωνία των δύο πλευρών. Ένα δεύτερο θα μπορούσε να είναι και το οικονομικό, αφού η ΑΕΚ προσφέρει –σύμφωνα με πληροφορίες- μισό εκατ. ευρώ, ενώ ο Κουτλουάι αμείβεται με περίπου 800.000 ευρώ στην πατρίδα του και εύλογα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς γιατί να ζητήσει να αποδεσμευτεί έχοντας στη σκέψη του ότι στην Ελλάδα θα πάρει λιγότερα!

« Πρέπει να σκεφτώ όλες τις παραμέτρους και μετά θα αποφασίσω. Δεν νομίζω ότι είναι εύκολη υπόθεση και όταν αφορά την καριέρα σου, οφείλεις να μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις», ήταν τα λόγια του Ιμπραήμ Κουτλουάι, ο οποίος αυτή την εποχή έχει το μυαλό του στην εθνική Τουρκίας, ωστόσο δεν αδιαφορεί και για την προοπτική της επιστροφής στην Ελλάδα…








TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ