ΕΥΡΩΠΗ

Η Σλοβακία χρειαζόταν +15 στα Σκόπια, νίκησε με 16 και άφησε την Ελβετία του Παπαθεοδώρου εκτός προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Σλοβακία χρειαζόταν +15 στα Σκόπια, νίκησε με 16 και άφησε την Ελβετία του Παπαθεοδώρου εκτός προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου

Έγιναν γνωστές οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από την προ-προκριματική στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, με την Σλοβακία να κάνει την έκπληξη στα Σκόπια και να αφήνει εκτός συνέχειας την Ελβετία του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο β' γύρος της προ-προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 ολοκληρώθηκε, με το Group F να περνάει στην ιστορία με τριπλή ισοβαθμία στο 2-2 χάρη στην εκτός έδρας νίκη της Σλοβακίας επί της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι Σλοβάκοι χρειάζονταν το θετικό αποτέλεσμα μαζί με διαφορά τουλάχιστον 15 πόντων, επικράτησαν με 88-72 χάρη σε κάρφωμα του Ρίτσαρντ Κέρνερ στα 18.6", έβγαλαν την τελευταία άμυνα και πανηγύρισαν τη συνέχεια του ταξιδιού τους καθώς θα μπουν πλέον στην προκριματική φάση με στόχο την υπέρβαση των υπερβάσεων.

Τρίτη στον όμιλο και εκτός συνέχειας έμεινε η Ελβετία του Ηλία Παπαθεοδώρου, η οποία έμεινε στο -1 απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία (νίκη με 67-62 και ήττα με 67-61), στο -3 απέναντι στη Σλοβακία (ήττα με 64-56 και νίκη με 65-60) και στο -1 στην τριπλή ισοβαθμία (Βόρεια Μακεδονία +7, Σλοβακία -3, Ελβετία -4).

Στην προκριματική φάση θα βρίσκονται επίσης η Σουηδία, η Πορτογαλία, η Λετονία, η Λευκορωσία, το Μαυροβούνιο και η Ισλανδία, ενώ εκτός από την Ελβετία, εκτός έμειναν η Δανία, η Ρουμανία και το Λουξεμβούργο. Η κλήρωση για τους ομίλους θα γίνει στις 31 Αυγούστου.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ