ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης βάζει στα ταμεία της περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ για Ντεκ

Ο Γκάμπριελ Ντεκ σε στιγμιότυπο από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019
Ο Γκάμπριελ Ντεκ σε στιγμιότυπο από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 Ⓒ 2019 MARK SCHIEFELBEIN / ASSOCIATED PRESS

Μετά το πρώτο σοκ της αγοράς του Ντεκ από τους Θάντερ, η Ρεάλ Μαδρίτης βγαίνει κερδισμένη οικονομικά, καθώς θα βάλει στα ταμεία της περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.

Σαν βόμβα έσκασε στη Ρεάλ Μαδρίτης η αποχώρηση του Γκάμπριελ Ντεκ, με τον δυναμικό φόργουορντ να συνεχίζει την καριέρα του στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ο Αργεντίνος κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του με την μετακίνηση του στο ΝΒΑ, υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο με τους Θάντερ. Όντας ένας από τους λιγότερο καλοπληρωμένους παίκτες στην Ρεάλ, με συμβόλαιο μόλις 500.000 ευρώ ετησίως, ο Ντεκ αναμένεται να εισπράξει συνολικά περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια με τους Θάντερ.

Η "Βασίλισσα" όμως πρόκειται να βγει εξίσου κερδισμένη, βάζοντας ένα πολύ ικανοποιητικό ποσό στα ταμεία της από τη αυτή τη μετακίνηση. Σύμφωνα με την AS, το ποσό που αναμένεται να εισπράξει η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Ντεκ ανέρχεται περίπου στα δύο εκατομμύρια ευρώ, με τους Θάντερ να πληρώνουν ένα μέρος του ποσού (630.000 ευρώ) και τον παίκτη να πληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο.

Νωρίτερα τη φετινή σεζόν, πιο συγκεκριμένα τον Νοέμβριο, η ισπανική ομάδα είδε ακόμη έναν παίκτη της, τον Φακούντο Καμπάσο να μετακομίζει στο ΝΒΑ και τους Ντένβερ Νάγκετς, μεταγραφή που της απέφερε συνολικά έξι εκατομμύρια ευρώ. Αν προσθέσουμε και τα δύο εκατομμύρια που θα λάβει για τον Γκάμπριελ Ντεκ, η Ρεάλ θα έχει συνολικά στα ταμεία της περί τα 8.000.000 ευρώ.

Αν σκεφτεί κανείς τα χρήματα που θα εισπράξει φέτος, από την μετακίνηση των Καμπάσο και Ντεκ στο ΝΒΑ, οι Ισπανοί γεμίζουν τα ταμεία τους σημαντικά και ετοιμάζονται για ένα δυναμικό καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι.

ⓒ 2019 Mark Schiefelbein / Associated Press

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ