LIGA ENDESA

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το μπρέικ στη Μπανταλόνα και πήρε το προβάδισμα για τους τελικούς της Liga Endesa

Real Madrid's Dzanan Musa celebrates during the Euroleague basketball match between Partizan and Real Madrid, in Belgrade, Serbia, Thursday, May 4, 2023. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Real Madrid's Dzanan Musa celebrates during the Euroleague basketball match between Partizan and Real Madrid, in Belgrade, Serbia, Thursday, May 4, 2023. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP PHOTO / DARKO VOJINOVIC

Προηγήθηκε με 30, απειλήθηκε στο φινάλε, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε από την έδρα της Μπανταλόνα (83-73), έκανε το 2-1 στα ημιτελικά της Liga Endesa και μαζί το σημαντικότερο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς.

Στο Game 1 της ημιτελικής σειράς της Liga Endesa, ο Κάιλ Γκάι σόκαρε τη Μαδρίτη. Αυτή τη φορά, η Ρεάλ ήταν πιο σοβαρή, νίκησε με 83-73 στο Game 3 και με αυτό το μπρέικ πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας για την πρόκριση στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρέθηκε και στο +30 (67-37), πριν ρίξει στροφές και κάνει διαχείριση δυνάμεων στην τέταρτη περίοδο με αποτέλεσμα να απειληθεί στο φινάλε. Ο Τζανάν Μούσα έκανε πράγματα και θαύματα (25 πόντοι σε 23 λεπτά), οι Γιαμπουσέλε - Χεζόνια ακολούθησαν και το διπλό επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι προς το τέλος του αγώνα οι Μαδριλένοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να γκρεμίσουν όσα είχαν χτίσει στις τρεις πρώτες περιόδους.

Η Μπανταλόνα, από την άλλη, έκανε συγκλονιστική προσπάθεια για να μειώσει από τους 30 στους οκτώ (70-78), δεν κατάφερε όμως κάτι περισσότερο. Ο Κάιλ Γκάι έβαλε 20 πόντους (5/7 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 7/9 βολές), ωστόσο δυσκολεύθηκε πολύ να βρει ελεύθερους χώρους, κυρίως στην περιφέρεια, ενώ η ομάδα του έμεινε γενικώς χαμηλά στο τρίποντο και όλα δείχνουν ότι η σεζόν της θα ολοκληρωθεί σύντομα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-25, 32-48, 43-70, 73-83

TAGS LIGA ENDESA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ