ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η πλάκα του Μπαρτζώκα για την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1: "Σαν νεοφώτιστοι θέλουμε να κάνουμε θόρυβο και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε πλάκα στη διάρκεια των δηλώσεών του στην παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει θόρυβο ως... νεοφώτιστος και να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη Stoiximan Basket League μετά από δύο χρόνια, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να εμφανίζεται ιδιαίτερα ορεξάτος στην παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων έκανε πλάκα στη διάρκεια των δηλώσεών του, χαρακτηρίζοντας τον Ολυμπιακό ως νεοφώτιστο στην κατηγορία και εξηγώντας πως στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη νεοφώτιστη ομάδα στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: "Η ομάδα μας λείπει δύο χρόνια από το πρωτάθλημα κι εγώ προσωπικά άλλα πέντε, με μεγάλη χαρά είδα πρόσωπα γνωστά και κυρίως τους προπονητές, τους συναδέλφους μου, οι οποίοι έχουν κάνει διαδρομή, είναι καταρτισμένοι και ταλαντούχοι. Οπότε και για μένα προσωπικά είναι μεγάλη χαρά που ξανά γυρίζω εδώ.

Η ομάδα μας θα συμμετάσχει μετά από δύο χρόνια, νομίζω είναι ευτυχής συγκυρία ότι θα συμμετάσχουμε σε ένα πρωτάθλημα που κατά τη γνώμη μου θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Πρώτον, λόγο της παρουσίας του κόσμου που τα δύο τελευταία δύο χρόνια έλειψε. Δεύτερον, απ' ότι ξέρω τα έσοδα των ομάδων θα είναι περισσότερα κι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά απ' ότι βλέπω στη στελέχωση, όσον αφορά το επίπεδο των προπονητών και των παικτών.

Και φυσικά, από την παρουσία της ομάδας μας. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την διοργάνωση και προς τους διαγωνιζόμενους, δηλαδή προπονητές, παίκτες, παράγοντες και τους φιλάθλους. Σαν φιλοδοξία που έχουμε, σαν νεοφώτιστοι που είμαστε, θέλουμε να κάνουμε... θόρυβο κι αν είναι δυνατόν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα ως η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα".

Ενώ, για τη νέα προσπάθεια των ερυθρολεύκων είπε: "Κάθε κίνηση που κάνεις είναι προς την κατεύθυνση να είσαι καλύτερος. Είμαι ήδη ενάμιση χρόνο στην ομάδα και με αρκετά από τα στελέχη της έχουμε συνεργαστεί και πέρσι, είχαμε την ευκαιρία λοιπόν να προσθέσουμε μόνο τέσσερις νέους παίκτες και τρεις ξένους συγκεκριμένα. Νομίζω ότι ξεκινάμε από διαφορετική αφετηρία σε σχέση με πέρσι, είμαστε πιο έτοιμοι να παίξουμε από νωρίς καλά.

Πιστεύω ότι θα είμαστε πιο σταθεροί στην παρουσία μας μέσα στην διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και στη συνολική προσπάθεια μας φέτος. Νομίζω ότι έχουμε ταλαντούχα ομάδα, έχουμε ταλαντούχους παίκτες. Έχουμε κράμα παικτών με ενθουσιασμό και κίνητρο και παικτών με εμπειρία. Νομίζω λοιπόν ότι θα είμαστε αρκετά καλοί".

Τέλος, σε ερώτηση για την απουσία του Βασίλη Σπανούλη από την ομάδα, απάντησε: "Ένα πρώτο δείγμα χωρίς τον Σπανούλη έχετε δει από τα φιλικά που έχουμε παίξει στην Ελλάδα και τα διεθνή φιλικά συν το παιχνίδι κυπέλλου. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια διαφορετική κατεύθυνση στο παιχνίδι μας. Η επίδραση του Βασίλη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού τα τελευταία 11 χρόνια ήταν πάρα πολύ σημαντική, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο ρόστερ μας, επομένως θα υπάρχει μια νέα κατεύθυνση, μια νέα φιλοσοφία. Ελπίζουμε αυτή η φιλοσοφία να είναι νικηφόρα για την ομάδα μας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ