ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Η Παρτίζαν εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαιτησία του 2ου τελικού: "Να μην έχει αντίκτυπο στην έκβαση της σειράς"

Η Παρτίζαν εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαιτησία του 2ου τελικού: "Να μην έχει αντίκτυπο στην έκβαση της σειράς"

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανετ ο 2-0 στη σειρά των τελικών απέναντι στην Παρτίζαν, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία και να εκδίδει ανακοίνωση περί αυτού.

Ο δεύτερος τελικός της ΑΒΑ League ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν ήταν επεισοδιακός. Οι ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που έκαναν το 2-0 απέναντι στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία όμως έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία του τελικού.

Συγκεκριμένα, η Παρτίζαν εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη (31/5) αναφορικά με τα λάθη που έγιναν στην τελευταία περίοδο, τα οποία αφού εξετάστηκαν, επιβεβαιώθηκαν. Μάλιστα η Παρτίζαν ελπίζει, μέσα από την ανακοίνωσή της, τα λάθη αυτά να μην επηρεάσουν την έκβαση της σειράς των τελικών από την οποία κρίνεται ένα εισιτήριο για την EuroLeague της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Μάλιστα μέσω της ανακοίνωσης της Παρτίζαν, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε έκκληση προς τον κόσμο της ομάδας να στηρίξουν τους παίκτες και να δώσουν το παρών στο γήπεδο με σκοπό να χαρούν, δίχως αντιξοότητες και ευτράπελα, τον αγώνα.

"Θα ήθελα να καλέσω τους οπαδούς μας να γεμίσουν το γήπεδο και να στηρίξουν τους παίκτες όπως κάνουν όλη τη σεζόν. Ταυτόχρονα, θέλω να τους κάνω έκκληση να στηρίξουν δίκαια το άθλημα, χωρίς προσβολές. Θα ήθελα οι παίκτες, το επαγγελματικό επιτελείο και όλα τα μέλη της αντίπαλης ομάδας να αισθάνονται άνετα στο γήπεδο και η μόνη πίεση που νιώθουν να είναι η πίεση που ασκεί η βροντερή υποστήριξη των οπαδών μας", είπε ο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παρτίζαν για την διαιτησία του δεύτερου τελικού:

"Μετά τον αγώνα της Κυριακής για τον δεύτερο τελικό της ABA League, στον οποίο η Παρτίζαν ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα με σκορ 85-81, η ομάδας μας ζήτησε την εμπειρογνωμοσύνη του διαιτητή για όλες τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σήμερα το απόγευμα κατατέθηκαν στα σωματεία τα αποτελέσματα όπως επίσης και η γνώμη της επιτροπής διαιτητών και έγραφαν: "Επτά διαιτητικά λάθη σε βάρος της Παρτίζαν. Τέσσερα διαιτητικά λάθη σε βάρος του Ερυθρού Αστέρα"

Ιδιαίτερο αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι το ποσοστό λάθους στο τελευταίο τρίμηνο ήταν τέσσερα σε βάρος της Παρτίζαν και κανένα σε βάρος του Ερυθρού Αστέρα . Από τα τέσσερα λάθη, τα τρία έγιναν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Πρόκειται για τα άδικα φάουλ του Γουόλτερς επί του Λεντέγια και του Μίτροβιτς επί του Λεσόρ, 57 και 56 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αντίστοιχα, καθώς και για την κατακυρωμένη παράβαση του Λεσόρ μετά από ελεύθερη βολή 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο διαιτητής επιβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι τα λάθη επηρέασαν άμεσα την τελική έκβαση του αγώνα, αν και δεν ήταν πάρα πολλά στο τελικό σύνολο για όλα τα 40 λεπτά του αγώνα.

Η Παρτίζαν εκφράζει την ελπίδα ότι μετά από αυτή την εμπειρία, τα λάθη του διαιτητή δεν θα έχουν πλέον άμεσο αντίκτυπο στην τελική έκβαση των αγώνων της τελικής σειράς".

TAGS ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ