ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η Νιγηρία θα έχει δύο ρόστερ, ένα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ένα για το Afrobasket

Ο Μάικ Μπράουν, assistant coach των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και head coach της Εθνικής Νιγηρίας
Ο Μάικ Μπράουν, assistant coach των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και head coach της Εθνικής Νιγηρίας 2019 AP PHOTO/BEN MARGOT

Με άλλο ρόστερ θα παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με άλλο ρόστερ θα παίξει στο Afrobasket η Νιγηρία καθώς ο προπονητής της, Μάικ Μπράουν, δήλωσε πως το ΝΒΑ δεν θέλει να καταπονηθούν οι αθλητές του.

Το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερο για τον παγκόσμιο αθλητισμό, είναι ιδιαίτερο και για τον Μάικ Μπράουν. Ο Αμερικανός προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Νιγηρίας παραδέχθηκε πως πρέπει να επιλέξει δύο διαφορετικά ρόστερ, ένα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και ένα για το Afrobasket που θα ξεκινήσει στο Κιγκάλι της Ρουάντα στις 24 Αυγούστου, καθώς το ΝΒΑ δεν θέλει οι αθλητές του να καταπονηθούν σε δύο διοργανώσεις.

"Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει όριο ημερών, αλλά νομίζω πως συνήθως βάζουμε ένα όριο 28 ημερών πριν από Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Κύπελλα. Αν υπάρχουν δύο διοργανώσεις, όπως φέτος, το ΝΒΑ συνήθως περιορίζει τους αθλητές για να αγωνιστούν σε ένα τουρνουά" δήλωσε ο Μάικ Μπράουν στο ESPN, την ώρα που η προφανής επιλογή του θα είναι να δημιουργήσει την πιο δυνατή δωδεκάδα για το ολυμπιακό τουρνουά και από εκεί και πέρα να φτιάξει μια καλή ομάδα για το παναφρικανικό πρωτάθλημα.

Ο Μπράουν, assistant coach του Στιβ Κερ στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, έχει μια καλή δεξαμενή παικτών για να επιλέξει τα ρόστερ του. Υπάρχουν οι Αλ-Φαρούκ Αμινού, Τσιμέζι Μέτου, Τζος Οκόγκι, Τζόρνταν Νουόρα, Γκέιμπ Βίνσεντ, Πρίσιους Ατσίουα, Ζικ Νάτζι, Γιουντόκα Αζαμπούκι, Άρον Νέσμιθ, Ντέσμοντ Μπέιν, Μόντε Μόρις, καλοί ρολίστες δηλαδή, με τη Νιγηρία να βρίσκεται στο Group B στο ολυμπιακό τουρνουά μαζί με την Αυστραλία και τις νικήτριες των προολυμπιακών του Σπλιτ και του Βελιγραδίου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ