ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Η λιθουανική κυβέρνηση κλείνει το γήπεδο της Ζάλγκιρις

Ο Αρτούρας Μιλάκνις, σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Ζάλγκιρις - Αναντολού Εφές για την EuroLeague 2020/21
Ο Αρτούρας Μιλάκνις έτοιμος να σουτάρει για τρεις ZALGIRIS KAUNAS BC / TWITTER

Με απόφαση της λιθουανικής κυβέρνησης, η Ζάλγκιρις Κάουνας θα αγωνίζεται στο εξής χωρίς κόσμο στη Ζαλγκίριο Αρένα που είχε από πέντε χιλιάδες θεατές στις αναμετρήσεις με την Αναντολού Εφές και τη Βαλένθια.

Στο ματς με την Αναντολού Εφές για την τέταρτη αγωνιστική της EuroLeague 2020/21, είχε 5011 θεατές στη Ζαλγκίριο Αρένα. Λίγες ημέρες μετά, στο παιχνίδι με τη Βαλένθια, 5131 άνθρωποι υποστήριξαν τη Ζάλγκιρις, με τον Εργκίν Αταμάν να γκρινιάζει για το γεγονός ότι στη EuroLeague δεν γίνονταν όλοι οι αγώνες υπό ίδιες συνθήκες.

Τελικά, το απόγευμα της Τρίτης (27/10) η λιθουανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας που σαρώνει κάθε γωνιά του πλανήτη, ανάμεσα στα οποία και το κλείσιμο κάθε γηπέδου στη χώρα.

"Η Ζάλγκιρις, όπως και κάθε ομάδα στη Λιθουανία, θα παίζει στο εξής χωρίς οπαδούς σύμφωνα με τους τελευταίους περιορισμούς της κυβέρνησης. Οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν από τις 30 Οκτωβρίου. Η Ζάλγκιρις είχε περισσότερους από πέντε χιλιάδες οπαδούς στα δύο παιχνίδια που έδωσε στην έδρα της στη EuroLeague" ανέφερε μέσω Twitter ο δημοσιογράφος Ντονάτας Ουρμπόνας.

Η Ζάλγκιρις θα παίνει στις 29/10 με τη Βιλερμπάν στη Λιόν, οπότε ο πρώτος αγώνας κεκλεισμένων των θυρών θα είναι αυτός με τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 6 Νοεμβρίου.

TAGS ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ EUROLEAGUE ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ