STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Άρης-Ολυμπιακός

Η κριτική των παικτών του Άρης-Ολυμπιακός

Το Sport24.gr περνάει από ακτινογραφία τους παίκτες του Άρη και του Ολυμπιακού. Ποιοι διακρίθηκαν, ποιοι είχαν ρόλο-κλειδί και ποιος ήταν ο MVP της αναμέτρησης στο Nick Galis Hall.

Ο Ολυμπιακός απέδρασε από τη Θεσσαλονίκη (74-70) με το "διπλό" που του χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας. Τι έκαναν όμως οι παίκτες του; Πως τα πήγαν οι αντίστοιχοι του Άρη; Ποιος ήταν ο MVP;

Άρης

Βασίλης Ξανθόπουλος: Έπαιξε κάτι λιγότερο από 10 λεπτά χωρίς να σκοράρει. Είχε 0/1 τρίποντο, 4 ασίστ, 4 λάθη και 1 κλέψιμο. Ανέλαβε το μαρκάρισμα του Σπανούλη, αλλά αντιμετώπισε κι αυτός προβλήματα. Ήταν θετικός στο δεύτερο σημείο που πέρασε στο παρκέ, στο 3ο δεκάλεπτο.

Μιχάλης Πελεκάνος: Αγωνίστηκε για 12 λεπτά έχοντας 3 πόντους. Και τα δύο σουτ που επιχείρησε ήταν στο transition. Είχε ακόμη 2 αμυντικά ριμπάουντ και ταλαιπωρήθηκε από φάουλ και βγήκε εκτός ρυθμού. Τα δύο μάλιστα σημειώθηκαν σε φάση καρμπόν, τσεκάροντας σε σκριν για τον Πρίντεζη.

Σλάβεν Τσούπκοβιτς: Αγωνίστηκε μόλις 2.47' και δεν πρόλαβε να πρόλαβε να μπει στο κλίμα. Πάτησε παρκέ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ξεκουράζοντας τον "καυτό" σ' εκείνο το σημείο Οκάρο Ουάιτ. Είχε ένα άστοχο τρίποντο (στο τέλος των 24'') και ένα λάθος. Η παρουσία συνέπεσε με ένα ξέσπασμα του Ολυμπιακού που κατάφερε να καλύψει την εις βάρος του διαφορά και να ισορροπήσει το ματς.

Οκάρο Ούαιτ: Αγωνίστηκε περισσότερο από κάθε άλλο συμπαίκτη του. Στο πρώτο ημίχρονο έμεινε εκτός παιχνιδιού, κάνοντας επί της ουσίας δύο μόνο τρίποντα. Στο δεύτερο όταν βρήκε ρυθμό έβαλε 11 πόντους μαζεμένους φέρνοντας την ομάδα του στη θέση του οδηγού. Τέλειωσε το ματς με 17 πόντους (1ος σκόρερ του Άρη) με 1/2 δίποντα και 5/8 τρίποντα, έχοντας ακόμη 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 2 λάθη σε κάτι λιγότερο από 33 λεπτά συμμετοχής. Ήταν πιο αποτελεσματικός όταν άνοιξε η άμυνα του Ολυμπιακού και λιγότερο απέναντι σε αλλαγές.

Ντομινίκ Ουότερς: Τέλειωσε το ματς με 9 πόντους σε 30 λεπτά. Είχε 0/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 3/4 βολές. Ακόμη πήρε 3 ριμπάουντ, έδωσε 4 ασίστ, κέρδισε 4 φάουλ και έκανε 3 λάθη. Επιθετικά είχε λίγες καλές στιγμές με τη μπάλα στα χέρια και λειτούργησε καλύτερα στον υποστηρικτικό ρόλο του ΜακΝιλ. Προσπάθησε πολύ στην άμυνα, αλλά και εκεί είχε τόσο καλές, όσο και κακές στιγμές.

Η κριτική των παικτών του Άρης-Ολυμπιακός

Θοδωρής Ζάρας: Έδωσε πνοή στον Άρη στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας 8 πόντους με περιφερειακά σουτ. Είχε 1/1 δίποντο και 2/3 τρίποντα, ενώ ακόμη μοίρασε μια ασίστ στα 11 λεπτά που αγωνίστηκε. Προτιμήθηκε ο Μούρτος σε αμυντικό ρόλο και έτσι δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής. Η παρουσία του πάντως ήταν πολύ θετική.

Τζαμέλ Χάγκινς: Σκόραρε 11 πόντους (5/9 δίποντα, 1/1 βολή), άρπαξε 7 ριμπάουντ (2 επιθετικά), είχε 1 λάθος, 1 ασίστ και 1 κόψιμο σε 26 λεπτά. Δεν ήταν όμως ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια. Έχασε αρκετές μάχες και στο τέλος όταν χρειάστηκε δεν φώναξε παρών στην καλή αμυντική λειτουργία του Άρη. Η άμυνα είναι βέβαια ομαδική υπόθεση, οπότε η αποτυχία στο μαρκάρισμα του Σπανούλη βαραίνει όλους τους "κιτρινόμαυρους". Έχασε πάντως πολλές μάχες από τον Ουόρικ.

Τζέικ Κοέν: Έπαιξε 4 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο στη θέση "4" χωρίς να κάνει κάποιο σουτ. Είχε μόλις 1 ριμπάουντ. Η συμμετοχή του ήταν πολύ μικρή για να κριθεί.

Σπύρος Μούρτος: Ο αρχηγός του Άρη έπαιξε 26 λεπτά έχοντας βασικά έναν αμυντικό ρόλο. Τέλειωσε το ματς με 6 πόντους (1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα), ενώ ακόμη πήρε 1 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και έκανε ένα κόψιμο. Δεν βρήκε πολλές φάσεις για να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού και έμεινε περισσότερο να εκτελεί περιφερειακά. Στην άμυνα έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια και ίσως ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη δουλειά πάνω στον Σπανούλη.

Βασίλης Σίμτσακ: Αν και ταλαιπωρήθηκε από φάουλ σε όλο το παιχνίδι, κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του στο 4ο δεκάλεπτο. Μ' αυτόν στο "5" ο Άρης λειτούργησε πολύ καλά τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καλές φάσεις του Άρη στο pick-n-roll ήρθε από δική του πάσα προς τα έξω μετά το ρολάρισμα για σουτ τριών πόντων. Έχασε φάσεις στην ένας-ένας άμυνα ή μετά από αλλαγές και πέρασε στον πάγκο στα τελευταία λεπτά από τη στιγμή που οι δύο προπονητές προτίμησαν να παίξουν με πιο βαριά 5άρια (Χάγκινς - Ουόρικ/Μιλουτίνοφ).

Τζερέλ ΜακΝιλ: Ο βασικός σκόρερ και δημιουργός του Άρη δεν βρέθηκε στην καλύτερη του ημέρα. Ωστόσο έδειξε την ποιότητα του αφού ακόμη κι έτσι τέλειωσε το ματς με 16 πόντους (4/9 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 5/8 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 31 λεπτά. Είχε λίγες τελικές πάσες και υποχρεώθηκε να εκτελεί περισσότερο απ' έξω παρά να φτάνει μέχρι μέσα. Είχε ωστοσο αρκετές καλές στιγμές κατά κύριο λόγο στο 2ο και στο 4ο δεκάλεπτο, δημιουργώντας φάσεις ως χειριστής. Του ταίριαξε και το γεγονός ότι βρήκε απέναντι του έναν πιο βαρύ παίκτη, όπως είναι ο Παπανικολάου.

Ολυμπιακός

Η κριτική των παικτών του Άρης-Ολυμπιακός

Ντάριους Τζόνσον-Όντομ: Έπαιξε λίγο. Επί της ουσίας τέλειωσε τα τρία πρώτα δεκάλεπτα παίζοντας αμυντικό ρόλο για μερικά δευτερόλεπτα. Συνολικά είχε συμμετοχή 6 λεπτά στο παρκέ. Είχε 0/1 τρίποντο, 2 κερδισμένα φάουλ και 2 λάθη. Δεν πρόλαβε να βρει ρυθμό στην επίθεση. Χρησιμοποιήθηκε αμιγώς για έναν αμυντικό ρόλο, παίρνοντας σ' αυτές τις φάσεις τη θέση του Σπανούλη.

Οθέλο Χάντερ: Έπαιξε μόλις 2.28'. Αποχώρησε υποβασταζόμενος μετά από το χτύπημα που δέχτηκε από τον Παπανικολάου σε μια προσπάθεια του τελευταίου να σπάσει ένα σκριν. Έμεινε για αρκετή ώρα στον πάγκο και έδειχνε φανερά ζαλισμένος όταν σηκώθηκε. Όπως ήταν φυσικό ο προπονητής του Ολυμπιακού προτίμησε να τον αφήσει στον πάγκο στο 2ο ημίχρονο, παρότι επέστρεψε κανονικά στον πάγκο.

Ιωάννης Παπαπέτρου: Έπαιξε μόνο στο "4", οπως συνηθίζεται στα τελευταία παιχνίδια. Έμεινε στο παρκέ για κάτι λιγότερο από ένα ημίχρονο έχοντας 4 πόντους με 2/3 δίποντα και 0/3 τρίποντα. Ακόμη μέτρησε 4 ριμπάουντ (τα 2 επιθετικά), 1 κόψιμο και 1 λάθος. Κυνήγησε τον Ουάιτ όταν ζεστάθηκε και χρησιμοποιήθηκε και στο τελευταίο 5λεπτο όταν ο Ολυμπιακός χαμήλωσε το σχήμα για να παίξει άμυνα με αλλαγές. Αμυντικά έκανε αισθητή την παρουσία του.

Βασίλης Σπανούλης: Ο MVP της αναμέτρησης! Είχε 17 πόντους (1ος σκόρερ του αγώνα) και 11 ασίστ, την ώρα που όλος ο Άρης τέλειωσε με 12! Κι αυτό τα λέει όλα. Αγωνίστηκε για 34 λεπτά (με διαφορά τον περισσότερο χρόνο από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του) έχοντας ακόμη 3 λάθη, 1 κλέψιμο και 8 κερδισμένα φάουλ. Γενικότερα δημιούργησε πολλά προβλήματα στο pickn-roll , δίνοντας σκορ-δημιουργία, αλλά και φθορά αντιπάλου. Παράλληλα στην άμυνα "κρύφθηκε" μαρκάροντας τον Μούρτο. Επιθετικά, όμως, ήταν η αρχή και το τέλος του Ολυμπιακού.

Ντι Τζέι Στρόμπερι: Η άμυνα του Άρη επέλεξε να ρισκάρει, δίνοντας μεγαλύτερες βοήθειες από τον παίκτη του. Τελικά ο Αμερικανός τέλειωσε το ματς με 4 πόντους (2/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 16 λεπτά. Δεν ήταν αρνητικός, ωστόσο, έπαιξε περισσοτερο στο πρώτο ημίχρονο και λιγότερο στο 2ο , προφανώς γιατί ο Ολυμπιακός έψαχνε περισσότερο λύσεις μπροστά, παρά πίσω.

Νίκολα Μιλουτίνοφ: Παρά την απουσία του Χάντερ έπαιξε μόλις 10.45', έχοντας 2 πόντους (1/1 δίποντο), 1 επιθετικό ριμπάουντ και 1 λάθος. Όταν πέρασε για πρώτη φορά στο παρκέ δεν "ταίριαξε" στο ματς και έγινε γρήγορα αλλαγή. Προτιμήθηκε ωστόσο από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο τέλος και ήταν παρών όταν ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο 5λεπτο.

Γιώργος Πρίντεζης: Είχε λιγότερη ενέργεια από ότι στο αντίστοιχο παιχνίδι με τη Ρεάλ, αλλά παρόλα αυτά έβαλε την υπογραφή του φαρδιά-πλατιά. Τέλειωσε το ματς ως δεύτερος σκόρερ (13 πόντους), σημειώνοντας τις κρίσιμες βολές στο τέλος. Είχε συνολικά 6/8 από τη γραμμή, 2/6 δίποντα και 1/2 τρίποντα. Παράλληλα ήταν πρώτος ριμπάουντερ του Ολυμπιακού με 9 (7-2), έχοντας ακόμη 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 25'. Στο 4ο δεκάλεπτο έπαιξε και "5".

Βαγγέλης Μάντζαρης: Είχε πρόβλημα με τα φάουλ και δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης. Σκόραρε 3 πόντους (1/3 τρίποντα, είχε και 0/1 δίποντο), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε κάτι περισσότερο από 20 λεπτά συμμετοχής. Αποβλήθηκε ωστόσο στο 4ο δεκάλεπτο με 5ο φάουλ.

Η κριτική των παικτών του Άρης-Ολυμπιακός

Χακίμ Ουόρικ: Ανεβαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι. Σ' αυτή την αναμέτρηση όπου έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλη (22 λεπτά) είχε 10 πόντους με 4/6 δίποντα και 8 ριμπάουντ, τα 4 εκ των οποίων αμυντικά. Δεν προκάλεσε φθορά από το post και οι περισσότεροι πόντοι ήταν οι φάσεις από τη δημιουργία του Σπανούλη ή των υπολοίπων. Ωστόσο άσκησε μεγάλη πίεση στο ριμπάουντ και κάλυψε το κενό του Χάντερ ειδικά στην hedge-out άμυνα στο pick-n-roll , όπου έκανε πολύ καλή δουλειά, αφού ήταν ξεκάθαρη η προσπάθεια του Ολυμπιακού να βγάλει τη μπάλα από τα χέρια του ΜακΝιλ. Παράλληλα σημείωσε και ένα σημαντικό καλάθι με σουτ από μέση απόσταση μετά από σκριν στον Σπανούλη. Ηταν ένα καλάθι που έδωσε αέρα στον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά.

Ντάνιελ Χάκετ: Παρότι έπαιξε με πρόβλημα στο δάχτυλο είχε 9 πόντους με 1/1 δίποντο, 1/4 τρίποντα και 4/6 βολές. Ακόμη έδωσε 3 ασίστ χωρίς να κάνει λάθος στα 18 λεπτά που αγωνίστηκε. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα στη μπάλα, βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και έκανε τα μικρά πράγματα έστω κι αν δεν ήταν καλός στο εκτελεστικό κομμάτι. Από τους παίκτες που είχαν ρόλο-κλειδί στην επικράτηση του Ολυμπιακού.

Κώστας Παπανικολάου: Επίσης ένας παίκτης με πολύτιμη συνεισφορά. Στα 25 λεπτά που έπαιξε (δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής πίσω από τον Σπανούλη) είχε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ. Δεν σούταρε καλά (1/5 τρίποντα, ενώ είχε ακόμη 4/8 δίποντα και 1/1 βολή), αλλά βοήθησε για ακόμη ένα ματς πολύ στα ριμπάουντ (8). Παράλληλα είχε 2 ασίστ, 1 λάθος και 2 κλεψίματα τα οποία φρόντισε να μετατρέψει ο ίδιος σε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Πρωταγωνίστησε στο transition και μάλιστα σε δύο σερί φάσεις που έδωσαν στον Ολυμπιακό τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Είχε παράλληλα το δύσκολο έργο να μαρκάρει τον ΜακΝιλ έναν πιο γρήγορο από αυτόν παίκτη. Έχασε κάποιες μάχες, αλλά γενικότερα βοήθησε ώστε να έχει ο Αμερικανός γκαρντ ένα μεγάλο κορμί μπροστά του.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ