ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η Κιμ Γκάουτσερ υποστηρίζει ότι καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο μωρό της και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Κιμ Γκάουτσερ με την φανέλα του Καναδά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016
Η Κιμ Γκάουτσερ με την φανέλα του Καναδά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 Ⓒ 2016 JESSICA HILL/ ASSOCIATED PRESS

Η Κιμ Γκάουτσερ του Καναδά έκανε θόρυβο σε όλο τον κόσμο, αφού υποστηρίζει ότι η απόφαση της επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων να μην αφήσει τους αθλητές να έχουν μαζί τις οικογένειές τους την υποχρεώνει να διαλέξει ανάμεσα στο νεογέννητο μωρό της και την συμμετοχή στους αγώνες.

Η μητρότητα είναι ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα στον κόσμο. Όπως διαπίστωσε όμως με τον άσχημο τρόπο η Κιμ Γκάουτσερ του Καναδά, αυτό ενδεχομένως να της στοιχίσει την συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 37χρονη παίκτρια της Μοντεβίλ δημιούργησε τεράστιο θόρυβο, αφού ανέβασε ένα VIDEO στο οποίο υποστηρίζει ότι πρακτικά καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο νεογέννητο μωρό της - το οποίο ακόμα θηλάζει - και την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η απόφαση που έχει παρθεί, σύμφωνα με την οποία οι αθλητές δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους τις οικογένειές τους ή φίλους τους λόγω του πρωτοκόλλου κορονοϊού, χωρίς εξαιρέσεις Η Γκάουτσερ όμως θηλάζει ακόμα την κόρη της και να καλείται να λείψει για 28 ημέρες, ζητώντας να της δοθεί η δυνατότητα να πάρει μαζί το μωρό της, χωρίς όμως ακόμα να έχει λάβει μία απάντηση, κάτι που την υποχρέωσε να δημοσιεύσει και το σχετικό VIDEO.

Στο VIDEO η Γκάουτσερ αναφέρει: "Γεια σας είμαι η Κιμ και αυτή η Σόφι. Το μόνο που ήθελα ποτέ ήταν να εκπροσωπήσω τον Καναδά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέρυσι εγώ και οι συμπαίκτριές μου προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά αυτή την στιγμή μου ζητάνε να διαλέξω ανάμεσα στο να είμαι μία μητέρα που θηλάζει ή αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν μπορώ να τα έχω και τα δύο επειδή από το Τόκιο έχουν πει ότι απαγορεύονται οι οικογένειες και οι φίλοι, χωρίς καμία εξαίρεση.

Θα βρεθούν στο Τόκιο δημοσιογράφοι και αθλητές από όλο τον κόσμο, θα υπάρχουν Ιάπωνες φίλαθλοι στα γήπεδα, στα οποία θα υπάρχει 50% χωρητικότητα, αλλά εγώ δεν θα έχω πρόσβαση στην κόρη μου.

Η ομάδα θα λείψει για 28 ημέρες. Υπάρχει κόσμος που μου είπε να φυλάξω γάλα για όλον αυτό τον καιρό, αλλά δεν έχω αρκετό γάλα μέσα μου για να προπονηθώ ως αθλητής υψηλού επιπέδου, να βελτιώσω την φυσική μου κατάσταση, να την ταΐζω και παράλληλα να αποθηκεύσω γάλα 28 ημερών. Έχουμε κοιτάξει να βρούμε τρόπο να στέλνουμε γάλα, συναντήσαμε κάποιες επιπλοκές, ακόμα εξερευνούμε αυτή την επιλογή, αλλά δεν θα είναι εύκολο.

Έχουμε δοκιμάσει όλους τους δρόμους. Έχουμε υποβάλει ενστάσεις, όλοι λένε ότι θα μας βοηθήσουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Χρειάζομαι την βοήθεια του Ίντερνετ. Αν κάποιος ξέρει κάποιον, οτιδήποτε, ας δούμε αν μπορούμε να κάνουμε την διαφορά. Είναι 2021, ας κάνουμε τις εργαζόμενες μητέρες να μοιάζουν φυσιολογικές".

Μένει τώρα να φανεί τι θα ακολουθήσει, αφού ως γνωστόν η δύναμη των social media είναι πλέον μεγαλύτερη από ποτέ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ