ΕΥΡΩΠΗ

Η FIBA επιβεβαιώνει τη συνάντηση με την EuroLeague και το ΝΒΑ με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Η FIBA επιβεβαιώνει τη συνάντηση με την EuroLeague και το ΝΒΑ με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ
FIBA

Επιβεβαιώνεται από την FIBA η προ εβδομάδων συνάντηση με Μπερτομέου, ECA και ΝΒΑ, η πρώτη από μια σειρά επαφών που έχουν στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στην παγκόσμια ομοσπονδία και την EuroLeague.

Το δημοσίευμα της MARCA που έλεγε την Πέμπτη (21/10) πως η FIBA και το NBA αποφάσισαν να διαλύσουν την EuroLeague για να δημιουργήσουν μια νέα Λίγκα, έκανε τον γύρο της Ευρώπης. Τα πράγματα, ωστόσο, δείχνουν να μην είναι τόσο προχωρημένα ανάμεσα στις τρεις πλευρές, τουλάχιστον όπως ισχυρίζεται η πλευρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Αυτή, λοιπόν, αναφέρει πως πράγματι υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στην FIBA, στον Πρόεδρο και CEO της EuroLeague Basketball (Ζόρντι Μπερτομέου), τους μετόχους της ECA (οι 13 ομάδες με εγγυημένα συμβόλαια) και του ΝΒΑ στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα που δεδομένα υπάρχει τα τελευταία χρόνια και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις εθνικές ομάδες.

Οι τρεις πλευρές, όπως εξηγούν άνθρωποι της FIBA, συμφώνησαν να συνεχιστούν αυτές οι συναντήσεις τους επόμενους μήνες, με στόχο εκτός την ανάπτυξη του αθλήματος στην ήπειρο. Την πρωτοβουλία γι' αυτή τη συζήτηση την είχε η παγκόσμια ομοσπονδία, η οποία δεν δείχνει προς το παρόν διάθεση για να δημιουργήσει μια Λίγκα ανάλογη με την Basketball African League που έγινε πρόσφατα στο Κιγκάλι της Ρουάντα.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ EUROLEAGUE NBA FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ