ΚΟΣΜΟΣ

Η φανταστική Γαλλία των υιών Πιετρούς και Ρισασέ διέλυσε με 65 πόντους διαφορά την Ιαπωνία στο Παγκόσμιο

Ο Ζακαρί Ρισασέ στον αγώνα της Γαλλίας με την Ιαπωνία
Ο Ζακαρί Ρισασέ στον αγώνα της Γαλλίας με την Ιαπωνία FIBA

Με τον Ιλάν Πιετρούς και τον Ζακαρί Ρισασέ, γιους των παλαίμαχων άσων, να συνεισφέρουν ενεργά η τρομερή Γαλλία ισοπέδωσε την Ιαπωνία με 108-43.

Αυτήν την εποχή διεξάγεται στην Ισπανία το Παγκόσμιο Κύπελλο U17. Η διοργάνωση βρίσκεται στην πρώτη φάση των νοκ άουτ και ήδη τέσσερις ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα προημιτελικά. Μεταξύ αυτών και η Γαλλία, η οποία την Τετάρτη ισοπέδωσε με 65 πόντους (108-43) την Ιαπωνία.

Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι πως στη 12άδα των Μπλε πρωταγωνιστούν οι 17χρονοι γιοι δύο παλαίμαχων διεθνών παικτών. Ο Ιλάν Πιετρούς είναι γιος του Φλοράν (άρα και ανιψιός του Μικαέλ) και ο Ζακαρί Ρισασέ (με τις τρεις συμμετοχές στην EuroLeague ως παίκτης της Βιλερμπάν) είναι γιος του Στεφάν, άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού (2000-02) και αργυρού Ολυμπιονίκη στο Σίδνεϊ το 2000.

Τόσο ο Πιετρούς όσο και ο Ρισασέ ήταν διψήφιοι στον αγώνα με τους Γιαπωνέζους, πετυχαίνοντας αμφότεροι από 13 πόντους. Ο πρώτος με 5/6 δίποντα (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και ο δεύτερος με 4/6 δίποντα (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ). Διψήφιοι μάλιστα είναι συνολικά στο τουρνουά (13.8π και 11.5π αντίστοιχα) παίζοντας ως πόιντ γκαρντ (1.89) και σμολ φόργουορντ (2.03) αντίστοιχα. Μάλιστα ο Ιλάν Πιετρούς είναι πρώτος σκόρερ και δεύτερος καλύτερος πασέρ της Γαλλίας στο Παγκόσμιο.

Στην επόμενη φάση, που θα φιλοξενηθεί στη Μάλαγα, οι Μπλε θα παίξουν με τη Σλοβενία του Γιαν Βίντε (του νέου "διαμαντιού" που ανήκει ήδη στη Ρεάλ Μαδρίτης). Έχουν ήδη 4/4 με την υπέρ τους διαφορά να κυμαίνεται στους 44.8 πόντους ανά νίκη. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Νοά Πεντά.

Με 50 πόντους διαφορά (93-43) νίκησε και η Αυστραλία τον Λίβανο. Από την άλλη, οι ΗΠΑ επιβλήθηκαν 103-48 της Αιγύπτου και θα παίξουν με τους Σέρβους που με 107-77 άφησαν εκτός τη Δομινικανή Δημοκρατία.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ