EUROLEAGUE

Η EuroLeague ανακοίνωσε αλλαγές σε playoffs και Final Four

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου, στο ΟΑΚΑ
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου EUROKINISSI

Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε αλλαγές όσον αφορά στην διεξαγωγή των playoffs και Final Four αλλά και σε περίπτωση κρουσμάτων κορονοϊού και αδυναμίας των ομάδων να ταξιδέψουν.

Wild card στην Άλμπα Βερολίνου έως και το 2023 παραχώρησε η EuroLeague, με τους ιθύνοντες της διοργανώτριας αρχής να παρουσιάζουν μερικές σημαντικές αλλαγές, για την διεξαγωγή τόσο των playoffs, όσο και του Final Four αλλά και τι θα ισχύει σε περίπτωση κρουσμάτων κορονοϊού σε μία ομάδα.

PLAYOFFS

Αρχικά, όταν ένα παιχνίδι δεν μπορεί να διεξαχθεί στην έδρα μίας ομάδας λόγω αδυναμίας της φιλοξενούμενης να μεταβεί στην χώρα λόγω περιορισμών COVID-19, η διοργανώτρια αρχή είναι αυτή η οποία θα αποφασίζει για την διεξαγωγή του σε ουδέτερο γήπεδο. Εάν η ίδια ομάδα δεν μπορεί να μεταβεί και στην νέα έδρα, το αποτέλεσμα θα είναι να χάνει το παιχνίδι.

Δεύτερον, εάν υφίστανται ταυτόχρονοι περιορισμοί ταξιδιού και μη διαθεσιμότητας τουλάχιστον οκτώ παικτών, η ομάδα που δεν θα μπορεί να αγωνιστεί λόγω έλλειψης οκτών διαθέσιμων παικτών, τότε θα χάνει αυτομάτως το παιχνίδι. Εάν και οι δύο ομάδες δεν έχουν οκτώ παίκτες για να παίξουν, και οι δύο θα χάσουν το παιχνίδι. Μάλιστα, η ομάδα που θα έχει τις περισσότερες νίκες στα playoffs αυτή θα προκρίνεται.

FINAL FOUR

Όσο για το Final Four, εάν μία ομάδα δεν μπορεί να μεταβεί στην πόλη διεξαγωγής, θα αντικατασταθεί από την επόμενη στον βαθμολογικό πίνακα. Εάν και οι δύο ομάδες σε έναν ημιτελικό δεν μπορούν να παίξουν το παιχνίδι, τότε θα χάσουν το ματς και ο νικητής του άλλου ημιτελικού θα στεφθεί πρωταθλητής. Σημαντικό να τονιστεί, ότι καμία ομάδα δεν θα αντικατασταθεί μετά από την 28η Μαΐου, καθώς εάν μια ομάδα δεν μπορεί να παίξει, θα κερδίζει απλά η άλλη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ