EUROLEAGUE

H κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

H κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Euroleague Greece αναλύει την αγωνιστική απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ. Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες οι Πρίντεζης και Σπανούλης.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ με 82-68 και το Euroleague Greece αναλύει την αγωνιστική απόδοση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπολου στην αναμέτρηση.

1. Ντάριους Τζόνσον-Όντομ: Δεν έχανε σουτ στις πρώτες του προσπάθειες, αν και έδειχνε διστακτικός όταν είχε την μπάλα στα χέρια του. Στο 30' πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, δείγμα των αθλητικών του προσόντων, σηκώνοντας στο πόδι ένα ολόκληρο ΣΕΦ.

5. Οθέλο Χάντερ: Έδωσε λύσεις στην επίθεση στην αρχή μέσα στην ρακέτα, αλλά φορτώθηκε νωρίς με δύο φάουλ. Στα χετζ-άουτ ήταν καταπληκτικός, κάνοντας επίδειξη της ικανότητας του στα πλάγια βήματα. Έδωσε μάχες μέσα στην ρακέτα στην άμυνα, δεχόμενος αρκετό... ξύλο και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε απέναντι στον Μπουρούση.

6. Ιωάννης Παπαπέτρου: Στο εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού, που μέτρησε ένα 16-0 σερί, έτρεξε την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο, σκόραρε στον αιφνιδιασμό και έδωσε πολύτιμες λύσεις σε άμυνα και επίθεση, τελειώνοντας το ματς με 11 πόντους. Έπαιξε μπάσκετ με αυτοπεποίθηση και κάλυψε με ικανοποιητικό τρόπο την θέση "4" μαζί με τον Πρίντεζη.

7. Βασίλης Σπανούλης: Στο πρώτο ημίχρονο βοήθησε περισσότερο στην δημιουργία, όντας εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι, μετρώντας 5 ασίστ, ενώ στην επίθεση δεν πήρε πολλές προσπάθειες πάνω του. Στα αρνητικά οι βολές που έχασε σε εκείνο το διάστημα (3/6). Στην τρίτη περίοδο βρήκε ρυθμό στην επίθεση, ήταν εύστοχος από την περιφέρεια, ενώ τέλειωνε τις φάσεις και με τα χαρακτηριστικά του ντράιβ, "τρυπώντας" την αντίπαλη άμυνα. Εξαιρετική εμφάνιση από τον αρχηγό των Πειραιωτών, ο οποίος όση ώρα ήταν στο παρκέ, η ομάδα του είχε +/- 20. Τέλειωσε το ματς με 14 πόντους και 8 ασίστ, κερδίζοντας και 7 φάουλ από τον αντίπαλο, έχοντας "17" στο ranking.

8. Ντι Τζέι Στρόμπερι: Δεν ήταν καλός στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στην συνέχεια μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, ετρεχε σε κάθε ευκαιρία στο τρανζίσιον και είχε σωστές κινήσεις από την αδύναμη πλευρά, ολοκληρώνοντας τις ασίστ των συμπαικτών του, συνεισφέροντας και στο δημιουργικό κομμάτι.

11. Νίκολα Μιλουτίνοβ: Έβγαλε πάθος στο παιχνίδι, ρίχνοντας μπλοκ, παίρνοντας ριμπάουντ, δίνοντας λύσεις και στην επίθεση. Ικανοποίησε ο Σέρβος σέντερ με την απόδοση του, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες του εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό.

15. Γιώργος Πρίντεζης: Ο Πρίντεζης ήταν καταπληκτικός στο ξεκίνημα του αγώνα, πετυχαίνοντας 11 πόντους σε 6 λεπτά (13 στην πρώτη περίοδο), όντας ασταμάτητος στο low-post, δίνοντας τεράστια επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό. Για ακόμη ένα ματς ήταν από τους κορυφαίους παίκτες των "ερυθρολεύκων", όντας ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ομάδας στην τρέχουσα σεζόν, αποδεικνύοντας περίτρανα το γιατί αποτελεί το κορυφαίο "4άρι" στην Euroleague. Ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, έχοντας "19" στο ranking.

16. Δημήτρης Αγραβάνης: Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

17. Βαγγέλης Μάντζαρης: Ήταν καλός στην άμυνα, έριξε τρέξιμο στην περιφέρεια, αλλά στην επίθεση και στην δημιουργία ήταν νωθρός, μη παίρνοντας πρωτοβουλίες. Έχει χάσει τον ρυθμό του στα τελευταία παιχνίδια.

21. Χακίμ Ουόρικ: Μπήκε στο 16' στο ματς, στην επίθεση ήταν αγχωμένος, αλλά ήταν πολύτιμος σε άμυνα και ριμπάουντ σε αυτά τα 4 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε, στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό.

23. Ντάνιελ Χάκετ: Δεν έπαιξε καθόλου στην πρώτη περίοδο, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν και μπήκε στο παρκέ, έβγαλε ενέργεια, βοήθησε τα μέγιστα στην άμυνα και έδωσε ρυθμό στον Ολυμπιακό στην επίθεση, όντας πολύτιμος σε εκείνο το 16-0 σερί που μέτρησαν οι Πειραιώτες στην δεύτερη περίοδο. Στην συνέχεια ήταν εξαιρετικός στον δημιουργικό τομέα, μοιράζοντας ασίστ στους συμπαίκτες του.

25. Κώστας Παπανικολάου: Στον χρόνο που αγωνίστηκε στο ξεκίνημα δεν πήρε πρωτοβουλίες, δεν βρήκε ρυθμό και έδειχνε εκτός κλίματος. Στο 28' έβαλε το πρώτο του τρίποντο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού φέτος, ύστερα από την επιστροφή του, σουτ το οποίο και το πανηγύρισε έντονα, όπως παλιά, αλά... Παπανικολάου. Στην τέταρτη περίοδο βελτιώθηκε, βρήκε ρυθμό και τα πατήματα του, ανεβάζοντας την απόδοση του, όντας λειτουργικός στο παιχνίδι της ομάδας.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ