EUROLEAGUE

"H EuroLeague μετατρέπεται σε κλειστή λίγκα από τη σεζόν 2023/24"

Το τζάμπολ του ματς Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στη EuroLeague
Το τζάμπολ του ματς Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στη EuroLeague EUROKINISSI

Κοντά στο να μετατραπεί σε κλειστή λίγκα βρίσκεται η EuroLeague, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, με τη συγκεκριμένη απόφαση να αναμένεται να ισχύσει από τη σεζόν 2023/24.

Η EuroLeague αναμένεται να μετατραπεί σε κλειστή λίγκα από τη σεζόν 2023/24, σύμφωνα με τη Mundodeportivo. Όπως αναφέρει το ισπανικό δημοσίευμα, η EuroLeague έχει ήδη αρχίσει τις διεργασίες έτσι ώστε καμία άλλη ομάδα από άλλη διοργάνωση να μην μπορεί να μπει και να παίξει στην EuroLeague. Αυτό σημαίνει ότι η πρωταθλήτρια του EuroCup που ως τώρα διαγωνίζεται στην EuroLeague την επόμενη αγωνιστική σεζόν, δεν θα έχει το δικαίωμα να το κάνει, συνεπώς και το EuroCup δεν θα έχει λόγο ύπαρξης.

Όπως αναφέρει η Mundodeportivo, η EuroLeague θέλει να βαδίσει στα χνάρια του ΝΒΑ εκεί όπου οποιαδήποτε καινούρια ομάδα, διαγωνίζεται αφού έχει λάβει τη σχετική πρόσκληση από τη λίγκα ή έρχεται να αντικαταστήσει κάποια άλλη ομάδα που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι 11 ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο, δηλαδή οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Εφές, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Ζάλγκιρις και Αρμάνι, έχουν ενημερωθεί για τα πλάνα της EuroLeague ενώ στη σχετική λίστα αναμένεται να προστεθούν και η Βιλερμπάν με την Μπάγερν.

Το δημοσίευμα μάλιστα εξηγεί πως πρόσκληση για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση θα λάβουν και οι φιναλίστ του EuroCup (Μονακό και Ούνικς), η Άλμπα που έχει ήδη λάβει πρόσκληση για δύο χρόνια, ο νικητής της Αδριατικής Λίγκας όπως επίσης και η Ζενίτ η οποία αναμένεται να πάρει και εκείνη πρόσκληση.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ