NBA

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, άγνωστο το διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση από τον τέταρτο τελικό της Ανατολής
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση από τον τέταρτο τελικό της Ανατολής 2021 AP PHOTO/BRYNN ANDERSON

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γλίτωσε τα χειρότερα και απέφυγε την ρήξη χιαστού. Το γόνατό του δεν υπέστη ζημιά σε συνδέσμους και αρθρώσεις, ωστόσο είναι άγνωστο το διάστημα για το οποίο θα μείνει εκτός δράσης.

Ο χρόνος πάγωσε τη στιγμή του τραυματισμού του Γιάννη Αντετοκούνμπο, 7:14 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου του Game 4 της σειράς των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας, όμως ο ηγέτης των Μπακς γλίτωσε τα χειρότερα!

Ο Greek Freak τραυμάτισε το αριστερό του γόνατο όταν ο Κλιντ Καπέλα του "κλείδωσε" το πόδι, ωστόσο δεν πειράχθηκαν σύνδεσμοι και αρθρώσεις. Η λογική λέει ότι δεν θα ξαναπαίξει στα φετινά playoffs, ακόμη κι αν οι Μπακς προκριθούν στους NBA Finals και πως δεν θα ενισχύσει την Εθνική Ελλάδας σε περίπτωση που εκείνη προκριθεί από το προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο το διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης.

Το πλήγμα για τους Μπακς, βέβαια, θα είναι τεράστιο αν χάσουν για το υπόλοιπο της σεζόν τον κορυφαίο τους παίκτη, τον MVP του 2019 και του 2020, τον ηγέτη τους που είχε 28.1 πόντους, 11 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 1.2 μπλοκ ανά 33 λεπτά σε 61 αγώνες της regular season και 28.2 πόντους, 12.7 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ ανά 37.6 λεπτά σε 15 αγώνες των playoffs.

Ακόμη κι έτσι, με τους Χόλιντεϊ - Μίντλετον - Τάκερ - Πόρτις - Λόπεζ έχουν μια καλή πεντάδα για να αποκλείσουν τους Χοκς, με τη σειρά στο 2-2 και με τον Τρέι Γιανγκ αμφίβολο για το Game 5, ενώ θα πρέπει να αισθάνονται ανακουφισμένοι που ο Αντετοκούνμπο γλίτωσε την ρήξη χιαστού την οποία μέλη της ομάδας φοβήθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ο Γιάννης έχει ξεκινήσει την αποθεραπεία του και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η πρώτη εκτίμηση της κατάστασής του. Ο 26χρονος φόργουορντ μπαίνει στο νέο supermax συμβόλαιο το ερχόμενο φθινόπωρο, με τις απολαβές του για την επόμενη περίοδο να φτάνουν τα 39.344.900 δολλάρια από τα 228.200.420 που θα εισπράξει σε βάθος πενταετίας.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ