EUROLEAGUE

Ο Χριστοδούλου έδωσε τεχνική ποινή στον Γκριγκόνις γιατί βγήκε εκτός γηπέδου

Ο Χριστοδούλου μιλάει στον Γκριγκόνις
Ο Χριστοδούλου μιλάει στον Γκριγκόνις NOVASPORTS

Ο Μάριους Γκριγκόνις χρεώθηκε με τεχνική ποινή από τον Χρήστο Χριστοδούλου στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο, επειδή βγήκε εκτός της τελικής γραμμής την ώρα που παιζόταν το παιχνίδι.

Η Αρμάνι Μιλάνο επιβλήθηκε εκτός έδρας της Ζάλγκιρις για την 28η αγωνιστική της EuroLeague, για να κάνει παράλληλα αποφασιστικό βήμα για την τετράδα της regular season. Μέσα σε όλα όσα συνέβησαν στη Zalgirio Arena και τράβηξαν την προσοχή, ήταν κι η τεχνική ποινή με την οποία χρεώθηκε ο Μάριους Γκριγκόνις στα 6'44'' για το τέλος της αναμέτρησης.

Με το παιχνίδι να είναι σε εξέλιξη, ο περιφερειακός της Ζάλγκιρις περπάτησε παράλληλα με την τελική γραμμή, έξω όμως από τα όρια του αγωνιστικού χώρου. Μία φάση που έδωσε το δικαίωμα στον Χρήστο Χριστοδούλου να τον χρεώσει με τεχνική ποινή, αφού ο κανονισμός αναφέρει ότι ο παίκτης δεν μπορεί να βγει εκτός των κάθετων γραμμών του γηπέδου, αποκτώντας πλεονέκτημα έναντι της άμυνας.

Για την ακρίβεια, ο κανονισμός αναφέρει: "Ένας επιθετικός παίκτης δεν πρέπει να φύγει από την αγωνιστική περιοχή του γηπέδου, χωρίς να επιστρέψει άμεσα και δεν μπορεί επανειλημμένως να φεύγει και να επανέρχεται σε αυτό".

Ο πολύπειρος διαιτητής είχε δώσει την σχετική προειδοποίηση στον ηγέτη της λιθουανικής ομάδας στο πρώτο μέρος, κάτι το οποίο του επεσήμανε κιόλας μετά την υπόδειξη της τεχνικής ποινής. Ο Μάριους Γκριγκόνις αδυνατούσε όμως να... πιστέψει στο γεγονός.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ